Novice


Arhiv: Posnetek webinarja: Vpliv COVID-19 in podobnih izrednih dogodkov na interne pravilnike, politike, delovna in pogodbena razmerja

Kako se podjetja soočajo s spremembami internih politik? Katere predpise je potrebno upoštevati v procesu? Kako pripraviti t.i. risk mitigation plan za obvladovanje pravnih tveganj iz pogodbenih razmerij ter katere ukrepe sprejeti, da bo podjetje sposobno prebroditi ponavljajoče krize? Ali lahko del tveganj prenesemo na državo/pogodbene partnerje/delavce ter kako to storiti? Vabimo vas, da si ogledate posnetek tretjega iz serije petih webinarjev v organizaciji Deloitte in GZS v sodelovanju z 42 Group.

Arhiv: Omogočena oddaja obrazca REK-1

Od danes je omogočena oddaja obrazca REK-1 za vrsti dohodka: 1002 Plača za delo v času epidemije in 1004 Nadomestilo plače za čakanje na delo v času epidemije.

Arhiv: Webinar: Gorski centri po koroni – adaptacija turističnih proizvodov / načrtovanje tržnih in komunikacijskih aktivnosti

Kako lahko prilagodimo ponudbo (proizvode in storitve) gorskih centrov, da bi zadovoljili spremenjene navade potrošnikov in kako prilagoditi marketinške aktivnosti? Izkoristite priložnost in se udeležite webinarja v angleškem jeziku z Melanie Kaindl iz MOUNT MEL Marketing Consulting.

Arhiv: Stanje in poslovanje z različnimi državami

Kakšne razmere so v Avstriji, kaj se dogaja na Hrvaškem … ? Oglejte si dnevno ažurirane informacije.

Arhiv: FURS: pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

FURS na svoji spletni strani objavlja tekoče ažuriran nabor vprašanj in odgovorov, vezanih na letni obračun DDPO in DohDej, znižanje mesečne (trimesečne) akontacije davka, odlog, odpis in obročno plačilo davkov, odlog in oprostitev plačila prispevkov samozaposlenim, verskim delavcem in kmetom, mesečni temeljni dohodek za samozaposlene, verske uslužbence in kmete, interventne ukrepe na področju plač za zaposlene, ukrep delnega povračila nadomestila plače in oprostitve prispevkov od nadomestila plače, letne odmere dohodnine, teka rokov za opravljanje procesnih dejanj zavezancev.

Arhiv: Vlada Republike Slovenije sprejela #PKP2: Predlog zakona o interventnem ukrepu zagotovitve dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije COVID-19

Vlada Republike Slovenije je sprejela Predlog zakona o interventnem ukrepu zagotovitve dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije COVID-19 in ga bo predložila v obravnavo in sprejetje Državnemu zboru RS po nujnem postopku. Po predlogu zakona bo višina posameznega poroštva za kredite (ročnost katerih ne bo smela presegati 5 let, odobrene po 12.3.2020 in najkasneje do 31.12.2020) znašala 70 % glavnice kredita, danega veliki družbi ter 80 % glavnice kredita, danega mikro, majhnemu ali srednje velikemu podjetju. Skupni znesek izdanih poroštev Republike Slovenije po tem zakonu ne sme presegati dveh milijard evrov.

Arhiv: Webinar: 13 ključnih marketinških priložnosti za podjetja ob ponovnem zagonu gospodarstva

Vabimo vas, da se udeležite webinarja, na katerem bosta strokovnjaka iz agencije za strateški in vsebinski marketing PM, poslovni mediji opozorila na ključne pasti in priložnosti obdobja, ki bo sledilo s ponovnim zagonom gospodarstva. Močno spremenjeno vedenje kupcev v prihajajočih mesecih zahteva drugačen pristop od ustaljenega in zato prilagojene načine komuniciranja in prodaje.

Arhiv: Posnetek webinarja: Krepitev sodelovanja v času oddaljenega dela

Kako voditi, usmerjati in sodelovati v tem okolju, kako vzpostavljati stik in ohranjati povezanost v realnosti, ki nam omejuje stike, kateri so novi izzivi, s katerimi se srečujemo, je nekaj vprašanj, ki so bili osvetljeni na webinarju z Alenko Brod, direktorico Racio razvoj HR&consulting.

Arhiv: Poenostavitve na enotnem trgu EU - veljati je začela uredba o vzajemnem priznavanju blaga, ki se zakonito trži v drugi državi članici

19. 4. 2020 je začela veljati Uredba (EU) 2019/515 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 19. marca 2019 o vzajemnem priznavanju blaga, ki se zakonito trži v drugi državi članici, in o razveljavitvi Uredbe (ES) št. 764/2008. Ta uredba omogoča hitrejšo, enostavnejšo in lažjo prodajo blaga na enotnem trgu.

Arhiv: Padci cen nafte dobra novica za evropsko gospodarstvo

Cena sodčka severnoameriške nafte WTI z dobavo v maju 2020 je prvič po letu 1946 postala za nekaj ur negativna. To odraža pomanjkanje skladiščnih zmogljivosti v ZDA ter visok padec porabe.

Arhivi