Novice


Arhiv: Poslovne priložnosti za slovenska podjetja v ESTONIJI

Vas zanimajo aktualne poslovne priložnosti za slovenska podjetja v Estoniji? Poslovno mreženje v okviru poslovnega foruma pobudeTreh morij, ki bo potekalo 19. in 20. oktobra letos v Talinu ter združuje 12 držav med baltskim, črnim in jadranskim morjem in se osredotoča na projekte energetike, mobilnosti in digitalizacije? Poslovno mreženje s predstavniki slovenskih podjetij, zainteresiranimi za poslovanje z Estonijo, Veleposlaništva in Konzulata Estonije? Če je odgovor na vsaj eno od navedenih tematik pritrdilen, vas vljudno vabimo, da se udeležite seminarja Poslovne priložnosti za slovenska podjetja v ESTONIJI, ki bo potekal v ponedeljek, 15. junija 2020, od 13:00 do 14:00 ure, v Ljubljani, na GZS/Poslovna oaza, Dimičeva 13.

Arhiv: Ustanovitev Sekcije ponudnikov turističnih storitev

Epidemija COVID 19 nas je pošteno odmaknila od namere, da ustanovimo Sekcijo ponudnikov turističnih storitev (v nadaljevanju: Sekcija) v okviru članstva Severno Primorske gospodarske zbornice. Povezovanje je še posebej pomembno takrat, ko časi niso rožnati, zato je skrajni čas, da našo namero uresničimo.

Arhiv: Nemški podporni paket presenečenja

Nemčija je relativno hitro našla soglasje za veliko povečanje trošenja na zvezni ravni, ki naj bi spodbudilo gospodarsko rast. Vrednost paketa je 130 mrd EUR in naj bi v dveh letih predstavljal okoli 1,9 % BDP (v posamičnem letu). Presenečenje je začasno znižanje DDV (med julijem in decembrom 2020), saj naj bi se zgornja stopnja znižala za 3 odstotne točke na 16 %, spodnja pa za 2 odstotni točki na 5 %.

Arhiv: 10 prednosti usposabljanja, ki temelji na mikroučenju

Mikroučenje (microlearning), zasnovano na kognitivni znanosti, naravnano k obvladovanju manjših segmentov določene vsebine, oziroma učenje z uporabo mikro vsebin - manjših smiselnih in samostojnih delov, ki so logično povezani, je Forbesov Human Resources Council letošnjega marca poimenoval kar »prihodnost strokovnega razvoja«. Ker gre za obliko e-učenja, je v današnjem času še posebej primerno.

Arhiv: Življenje nazaj v ustaljene tirnice - kultura navdihuje

Skoraj tri mesece so imeli zaprta vrata tudi gledališča, teatri, muzeji … Čas je, da se tudi kulturni vrvež vrne v naš vsakdan. Na naši spletni strani imamo odprto novo rubriko, kjer bomo objavljali povabila kulturnih ustanov in programe kulturnih dogodkov. Vabimo vas, da si jih ogledate in podprete umetnost tudi tako, da že danes kupite vstopnico.

Arhiv: Mentorstvo za obvladovanje težav

Podjetniško trgovska zbornica pri GZS je v četrtek pripravila že 7. mednarodno e- konferenco za mala in srednja podjetja, tokrat na temo mentorstva za obvladovanje težav, ki je v EU bolj znan pod nazivom Early Warning Europe( EWE). Na konferenci je priznanje Pomladni veter prejel Zavod za razvoj Waldorfskih šol in vrtcev.

Arhiv: S plastiko moramo vsi ravnati spoštljivo in odgovorno

Kot je na Okoljskem dnevu gospodarstva poudarila generalna direktorica GZS Sonja Šmuc, je korona kriza potrdila, da je plastika glede cene in široke uporabnosti v sodobni družbi nepogrešljiva in nenadomestljiva, vendar moramo z njo začeti ravnati bolj spoštljivo, od zasnove izdelkov do izboljšanja kakovosti zbranih odpadkov in bolj učinkovite snovne predelave.

Arhiv: E-pogovor med gospodarstvom in državo: GOSPODARSTVO MED IN PO EPIDEMIJI

V sredinem e-pogovoru sta gospodarski minister Zdravko Počivalšek in predsednik GZS Boštjan Gorjup razpravljala o protikriznih ukrepih, opredeljenih z interventno zakonodajo, ter o tem, kako ponovno zagnati gospodarstvo.

Arhiv: Anketa – poslovanje po koncu epidemije

Vabimo vas, da odgovorite na kratek vprašalnik o poslovanju po koncu epidemije. Odgovori nam bodo pomagali pri pripravi novih in spremenjenih ukrepov za preživetje in nov zagon gospodarstva. Nekaj vprašanj smo namenili tudi področju internacionalizacije in trgu nepremičnin.

Arhiv: MDDSZ objavil odgovore na najpogostejša vprašanja

MDDSZ je na svoji spletni strani objavilo pogosta vprašanja in odgovore o ukrepih povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo in subvencije za krajši delovni čas po Zakonu o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE). Oba ukrepa sta namenjena ohranjanju čim več delovnih mest. Preverite tudi obsežen nabor vprašanj in odgovorov, ki jih je pripravila Pravna služba GZS in so objavljeni na spletni strani Poslovni nasveti v času koronavirusa.

Arhivi