Novice


Arhiv: Gospodarstvo naj bo zgled odgovornega ravnanja za preprečevanje širjenja virusa COVID-19

Razmere se ponovno zaostrujejo in zadnje dni z zaskrbljenostjo spremljamo naraščajočo statistiko okužb s koronavirusom. Vitalnost našega gospodarstva je v teh okoliščinah odvisna od zdravja zaposlenih v njem.

Arhiv: Veljavne omejitve

Vlada je na dopisni seji v petek, 18. 9. 2020, z odlokom začasno določila uporabo zaščitne maske ali druge ustrezne oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih kot tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra. Odlok velja od 19.9.2020 dalje. Prav tako je določila, da je opravljanje gostinske dejavnosti v gostinskih in nastanitvenih obratih dovoljeno od 6. do 22.30 ure. Ta odlok začne veljati 21. septembra 2020.

Arhiv: NAGRADE ZA IZJEMNE GOSPODARSKE DOSEŽKE GZS PREJMEJO ...

Gospodarska zbornica Slovenije je 15. 9. 2020 podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke v preteklem letu. Pomemben del ocenjevalne metodologije je tudi inovativnost podjetij. To leto je gospodarskega oskarja prejelo sedem gospodarstvenikov in ena gospodarstvenica. Nagrado je prejel tudi Uroš Lozar, izvršni direktor podjetja TKK d.o.o., ki je pomemben član GZS Severno Primorske gospodarske zbornice. Čestitamo!

Arhiv: Javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za blaženje posledic epidemije Covid-19 na področju gospodarstva v Mestni občini Nova Gorica za leto 2020

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje plačila odškodnine za uporabo javnih površin (gostinskih vrtov) na območju Mestne občine Nova Gorica z namenom omilitve poslovne škode, ki je nastala v času razglašene epidemije Covid-19. Javni razpis je odprt do vključno 9. 10. 2020

Arhiv: Javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj v Mestni občini Nova Gorica za leto 2020

Javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnost in razvoj je namenjen podjetnikom, ki investirajo v nabavo opreme bodisi da gre za začetnike ali podjetnike ki razširjajo svojo dejavnost z novimi proizvodi ali storitvami oziroma temeljito prenavljajo svojo proizvodnjo. Javni razpis je odprt do vključno 9. 10. 2020.

Arhiv: Podelitev priznanj za najboljše inovacije severnoprimorske regije 2020-napovednik

V tej negotovi situaciji je nekaj vendarle gotovo. Razpis za najboljše regijske inovacije je bil, kljub epidemiji COVID 19, uspešen. V naših vrstah imamo še več inovatorjev in prijavljenih inovacij. Celo največ doslej. Veseli smo, da bomo najboljšim lahko čestitali, kljub številnim omejitvam, ki jih bomo na podelitvi plaket in priznanj upoštevali. Celoten dogodek, ki vključuje tudi pogovor na temo Slovenija 5.0 s predsednikom GZS, g. Boštjanom Gorjupom in predsednikom GZS Severno Primorske gospodarske zbornice, g. Julijanom Fortunatom, si lahko ogledate v sredo, 23. 9. 2020 od 16.00 ure dalje na spletni strani GZS SPGZ. V naslednjih Podjetniških novicah bomo objavili povezavo za ogled dogodka.

Arhiv: 3 poti za spodbujanje ustvarjalnosti v timu

V teh dneh, ko lahko tudi virtualno spremljamo tudi podelitve priznanj najboljšim regijskim inovatorkam in inovatorjem in njihovim dosežkom, smo na portalu INC.com našli tri nasvete za spodbujanje ustvarjalnosti v timu. So kratki, jedrnati in uporabni v vsakem trenutku.

Arhiv: Vrednost industrijske proizvodnje v juliju 2020 za 8,0 % višja kot v juniju 2020

Vrednost industrijske proizvodnje in prihodek od prodaje v industriji sta bila v juliju 2020 na mesečni ravni višja, na letni ravni pa še naprej nižja. Vir: SURS

Arhiv: Izobraževanje in usposabljanje zaposlenih, vključenih v SDČ

ZRSZ je pripravil informacije v zvezi z izobraževanjem zaposlenih, vključenih v skrajšan delovni čas, za delodajalce in zaposlene.

Arhiv: ZRSZ: Delodajalci lahko oddate prve zahtevke za izplačilo subvencije za skrajšani delovnik

Delodajalci, ki vam je bila s sklepom priznana pravica do subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa in ste z zavodom za zaposlovanje že podpisali pogodbo o dodelitvi subvencije, lahko od četrtka, 10.9.2020, oddate prve zahtevke za izplačilo subvencije, in sicer za junij in julij. Zahtevke lahko predložite na zavodovem portalu za delodajalce.

Arhivi