Novice


Arhiv: GRAVITACIJA LIVE! št.3, 29. september 2021

Tretja Gravitacije LIVE! v kateri bo gost Boris Cergol, vodja umetne inteligence v podjetju Endava, s katerim se bomo pogovarjali prav o tem.

Arhiv: GZS na največjem globalnem poslovnem dogodku 2021-22

Največji poslovni dogodek letošnjega in prihodnjega leta, svetovna razstava #EXPO 2020 Dubaj, ki bo potekal v živo v prestolnici Bližnjega Vzhoda, Dubaju, bo med 1. oktobrom 2021 in 31. marcem 2022 primarno stičišče globalne poslovne javnosti, katerega pomemben del bo tudi Gospodarska zbornica Slovenije. Na slovenskem pavilijonu se bodo v prihodnjih šestih mesecih zvrstile številne promocije prebojnih, inovativnih, pametnih in trajnostnih rešitev slovenskih podjetij, obiski vladno-gospodarskih delegacij ter sklepala nova poslovna in strateška zavezništva.

Arhiv: Poslovne priložnosti na Češkem

Med Gospodarsko zbornico Slovenije in Češko gospodarsko zbornico v Pragi potekajo priprave in usklajevanja glede možnosti izvedbe spletnega dogodka, ki bo potekal pod imenom Slovensko Češki gospodarski forum predvidoma v drugi polovici oktobra ali prvi polovici novembra. Že sedaj obe strani zbirata poslovne interese podjetij, saj želita poiskati ustrezne sogovornike za uspešno izvedbo poslovnih b2b sestankov.

Arhiv: Predstavitev poslovnih priložnosti v Moldaviji

V sodelovanju z Veleposlaništvom Moldavije v Budimpešti, Konzulatom Moldavije v Ljubljani, Konzulatom Moldavije v Celju in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organiziramo spletni seminar na temo predstavitve poslovnih priložnosti v Moldaviji.

Arhiv: NABAVNI SEJMI V TURČIJI

Veleposlaništvo Turčije vabi zainteresirana podjetja k udeležbi na sejmih.

Arhiv: EU Business Talks: 28. september 2021 ob 14.00 uri

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 28. septembra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Enzo DiStefano, Marketing Manager v podjetju Idea3 d.o.o., s sedežem v Portorožu. Podjetje se ukvarja z uvozom slovenskih in drugih tujih proizvodov s področja prehrambne industrije na italijanski trg.

Skupne ugotovitve 25. srečanja gospodarstvenikov primorske

Na 25. srečanju gospodarstvenikov primorske o pomenu socialnega dialoga in iskanju najširšega konsenza med vsemi deležniki o pomembnih stvareh in o tem, da se morajo pristojnosti iz državnega in občinskega nivoja prenesti na regionalni

Arhiv: Gospodarska rast v Sloveniji v 2021 verjetno nad 6 %

Povsem pričakovano je UMAR v jesenski napovedi močno izboljšal oceno za realno rast BDP v letu 2021, in sicer s 4,6 % na 6,1 %, kar je eden od zgodovinsko večjih pozitivnih popravkov glede obetov o rasti. Glede na podatke v 1. polletju, ki so sicer začasne narave, to ni presenečenje. Ob tem velja izpostaviti še dvig ocene rasti za leto 2022 (iz 4,4 % na 4,7 %), medtem ko je ocena za leto 2023 ostala nespremenjena (3,3 %). BDP naj bi tako konec leta 2021 po aktualni oceni (50,4 mrd EUR) bil za 1,9 mrd EUR višji kot so ocenjevali še spomladi. Ocenjujemo, da se bo konsenz pričakovanj med neodvisnimi institucijami povečeval proti 6 % v naslednjih dveh mesecih. Pri izvozu je UMAR oceno rasti dvignil z 8,6 na 10,9 % (2021), pri uvozu z 8,8 na 12,6 % (2021).

Arhiv: 3 namigi za boljše agilno vodenje

Agilnost je za vsak tim velika konkurenčna prednost. Biti agilen pomeni, da se odzovete hitro in da hitro ukrepate. Agilnost odlikuje uspešnega vodjo in uspešen tim. Še posebej je pomembna v času negotovosti in sprememb. Na portalu inc.com smo našli tri namige za boljše agilno vodenje.

Arhiv: Kampanja Ti si na vrsti Poveljnik Civilne zaščite: Skupnost je tako močna kot njen najšibkejši člen

UKC Ljubljana je s partnerji izpeljal manjšo kampanjo Ti si na vrsti o pomembnosti upoštevanja ukrepov in možnostih za obvladovanje epidemije covida-19. Vabljeni k ogledu enega od spotov, kjer predstavniki različnih skupin prikazujejo, zakaj je tako pomembno, da vsak izmed nas izkoristi vse možnosti, ki so na voljo za preprečevanje širjenja okužb.

Arhivi