Novice


Arhiv: Obvezno testiranje: Vlada RS naj zagotovi povračilo stroškov pravnim osebam

GZS je Vlado RS 10. februarja pozvala, da zagotovi sredstva pravnim osebam, ki nastajajo zaradi obveznega testiranja kot pogoja za ponovno odprtje gospodarske dejavnosti.

Arhiv: Možnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev s pogojem testa

Objavljamo tabelarni prikaz ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom s pogojem testa.

Arhiv: Predlogi GZS za #PKP9

GZS je na Vlado RS naslovila širši povzetek vseh problematik, ki niso bile zajete v dosedanji protikoronski zakonodaji.

Arhiv: Brezplačno testiranje COVID-19 za gospodarstvo v prihodnjem tednu

Skupaj z ZD Nova Gorica in ZD Tolmin organiziramo brezplačno testiranje na COVID-19 za podjetnike, člane GZS SPGZ in njihove zaposlene za dejavnosti, za katere je obvezno testiranje ob ponovnem odprtju dejavnosti v tednu od 16.2 do 19.2.2021.

Arhiv: Objavljen razpis za priznanja za najboljše inovacije v regiji - vabljeni k prijavi!

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica objavlja RAZPIS ZA ZBIRANJE PRIJAV ZA PODELITEV PRIZNANJ INOVACIJAM V SEVERNOPRIMORSKI REGIJI ZA LETO 2021. Razpis bo odprt do 31. 5. 2021. Vabimo vse, ki inovirate, da se prijavite. Za več informacij smo vam na razpolago.

Aktualna vprašanja in odgovori v zvezi s PKP8 in drugo interventno zakonodajo

V pravni službi GZS so dopolnili nabor najpogostejših vprašanj na temo interventne zakonodaje z naborom vprašanj vezanih na novo sprejeti PKP8.

Arhiv: SPODBUDE ZA DIGITALNO TRANFORMACIJO PODJETIJ (P4D) - NAJAVA

Predmet razpisa je sofinanciranje upravičenih stroškov za zagotovitev tehnične opremljenosti ter digitalne transformacije ključnih proizvodnih in poslovnih procesov. Področje digitalne transformacije zajema izboljšave izkušnje kupca, razvoj procesov in digitalnih rešitev za podporo poslovanja in proizvodnje, vpeljava digitalnih poslovnih modelov, izvedbo projektov industrije 4.0., idr. Do prijave so upravičeni MSP-ji, ki imajo vsaj 5 zaposlenih. Podjetja lahko prejmejo od 30.000 EUR do 100.000 EUR oz. do 60 % sofinanciranje. Razpis bo objavljen 2. 4. 2021 ali 9. 4. 2021.

EIC PATHFINDER - NAJAVA

Projektni predlogi morajo reševati probleme ali izzive na treh temah programa: (1) Umetna inteligenca, (2) avtonomne naprave in materiali ali (3) prebojna proizvodnja energije z ničnimi emisijami za popolno dekarbonizacijo. Subvencije bodo dodeljene visoko inovativnim projektom od ideje do razvoja prototipa (TRL 1 - TRL 4). Upravičenci so konzorciji vsaj treh podjetij iz treh različnih držav. Podjetja lahko prejmejo do 3 mio EUR oz. do 100 % sofinanciranje. Razpis je v najavi in bo objavljen v kratkem.

Arhiv: EIC ACCELARATOR - NAJAVA

Razpis je namenjen MSP-jem z visokim tveganjem, ki so pripravljena razvijati in tržiti nove izdelke, storitve in poslovne modele, ki bi lahko spodbudili gospodarsko rast in oblikovali nove trge ali vplivali na obstoječe v Evropi in po svetu. Podjetja lahko prejmejo od 0,5 mio do 2,5 mio EUR oz. do 70 % sofinanciranje. Upravičeni so stroški raziskovalnih ter razvojnih aktivnosti od stopnje TRL 6 do TRL 8. Na razpis se podjetja lahko prijavijo samostojno. Rok za oddajo vlog je 9. 6. 2021.

Arhiv: INOVACIJA > IDEJA - KAKO INOVIRATI IN RAZVIJATI NOVE REŠITVE?

Zakaj in kako naj podjetje inovira? Kako uspešno prijaviti inovacijo na razpis GZS za inovacije 2021? Kako meriti inovacije? Možnosti in razpisi za pridobivanja sredstev za raziskave, razvoj in inoviranje v letu 2021. Pomurska gospodarska zbornica kot SPOT SVETOVANJE POMURJE organizira BREZPLAČNO STROKOVNO DELAVNICO z naslovom INOVACIJA > IDEJA Kako inovirati in razvijati nove rešitve? Sreda, 3. marec 2021 ob 12.00h.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.