Novice


Arhiv: Strokovni posvet o zaposlovanju in delu tujcev

Slovensko gospodarstvo se v zadnjih letih sooča s precejšnjim pomanjkanjem delavcev določenih poklicev, ta deficit pa rešujemo tudi s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav. Vljudno vabljeni na strokovni posvet za delodajalce, ki ga organizira Zavod RS za zaposlovanje in na katerem bodo predstavljene zadnje novosti Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki so pričele veljati v aprilu 2022. Dogodek je namenjen vsem delodajalcem, ki jih zanima področje zaposlovanja tujcev. Udeležba je brezplačna.

Arhiv: Investiranje in poslovanje v Srbiji

V sodelovanju s Srbskim poslovnim klubom Slovenija, Stalno konferenco srbskih mest in občin in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organiziramo tradicionalno poslovno-informativno konferenco na temo priložnosti in pogojev za poslovno investiranje slovenskih podjetij v izbranih srbskih mestih in občinah.

Arhiv: Obisk romunske poslovne delegacije

V sodelovanju z Veleposlaništvom Romunije v Republiki Sloveniji, Nacionalnim svetom malih in srednjih zasebnih podjetij v Romuniji (CNIPMMR) in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organiziramo poslovni obisk delegacije malih in srednje velikih romunskih podjetij, ki jih zanima poslovno sodelovanje s slovenskimi partnerji.

Arhiv: Srečanja in sestanki z novimi ekonomski svetovalci v tujini

Gospodarska zbornica Slovenije in Ministerstvo za zunanje zadeve RS skupaj organizirata individualne sestanke z nekaterimi novimi ekonomskimi svetniki, ki v kratkem odhajajo na nova delovna mesta v okviru naših diplomatsko konzularnih predstavništev v tujini.

Arhiv: Na skupščini Eurochambresa tudi o posledicah vojne v Ukrajini

29. aprila je v Bruslju zasedala skupščina Združenja evropskih gospodarskih zbornic Eurochambres, ki sta se je udeležila tudi predstavnika GZS. Skupščino so zaznamovale razprave v luči vojne v Ukrajini.

Arhiv: Skupščina GZS potrdila Letno poročilo GZS 2021

Na sredini seji Skupščine GZS so člani obravnavali tekoče aktivnosti zbornice ter sprejeli Letno poročilo GZS za leto 2021.

Arhiv: Javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnega prostora v najem na Kanalskem Vrhu

Na spletni strani Občine Kanal ob Soči je objavljen razpis o Javnem zbiranju ponudb za oddajo poslovnega prostora v najem na Kanalskem Vrhu.

Arhiv: Športne igre zaposlenih 2022, sobota 21. maj 2022

Regijska pisarna Nova Gorica, pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije- Združenja športnih zvez, tudi letos organizira ŠPORTNE IGRE ZAPOSLENIH, ki bodo v soboto, 21. maja 2022 v Športnem parku Nova Gorica. Zdrav duh v zdravem telesu in krepitev medsebojnih vezi so ključ do zadovoljnih in motiviranih zaposlenih, športna tekmovanja pa tudi odlična priložnost za mreženje z zaposlenimi iz ostalih podjetij v okolju. Udeležba na igrah je brezplačna, vsi udeleženci prejmejo spominsko majico in topel obrok, najboljši pa bodo nagrajeni. Dogodek je izrazito rekreativne in družabne narave.

Arhiv: Hitri poslovni nasvet: Ali veste, kakšen je znesek regresa za letni dopust v letu 2022?

Za regres za letni dopust Zakon o delovnih razmerjih ne določa konkretnega zneska, ki ga je dolžan izplačati delodajalec. Določa pa, da mora delodajalec regres izplačati delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta in da mora biti izplačilo regresa najmanj v višini minimalne plače. Več podrobnosti razkriva Metka Penko Natlačen, namestnica direktorja Pravne službe GZS, v Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Obete za prihodnje mesece bo pretežno krojila dinamika cen energetskih surovin

Kljub oteženim razmeram, različnim nihanjem kazalnikov, ECB v marčevski napovedi ne vidi možnosti recesije za evroobmočje v letu 2022. Pritisk na Evropsko komisijo in države članice, da povečajo uporabo ukrepov za blaženje visokih cen energentov na gospodarstvo, pa vseeno raste. Preberite članek, objavljen v aprilski številki revije Glas gospodarstva.

Arhivi