Novice


Arhiv: Dovoljen poslovni obisk Bosne in Hercegovine za slovenske poslovneže

Poslovni obisk Bosne in Hercegovine za slovenske poslovneže je dovoljen pod pogojem, da posedujejo povabilno pismo BiH pravne osebe in negativni test na virus SARS-CoV-2.

Arhiv: Izšla revija Glas gospodarstva DIGITALIZACIJA

Da že skorajda dihamo digitalno, smo zapisali v posebni izdaji revije Glas gospodarstva DIGITALIZACIJA, ki je izšla danes. Posvetili smo se seveda digitalizaciji gospodarstva (vas zanima, kako je videti dobro digitalizirano podjetje?), vendar pa tudi sicer celotne družbe – kajti, ne le posamezna podjetja, digitalizirati se mora celotna država. V času epidemije koronavirusa se je hitro pokazala digitalna solidarnost med podjetji, sicer pa je tudi iz vrst GZS za oživitev gospodarstva prišlo precej predlogov v smeri večje digitalizacije, in kot boste lahko prebrali, se pristojni na gospodarskem ministrstvu z njimi večinoma strinjajo. Predstavljamo vsa digitalna »stičišča«: DIH Slovenija ali DIHS (Digitalno Inovacijsko Stičišče Slovenije), Slovensko digitalno koalicijo (Digitalna.si) ter Stičišče odprtih podatkov Slovenije (OPSI Hub). In seveda nismo pozabili na trende – preberite, kaj bo krojilo razvoj digitalizacije v bodoče.

Arhiv: 17. junij: Nova e-konferenca o kreativnosti s konceptom

V nekaj mesecih se je vse spremenilo. Družbeno, gospodarsko in politično okolje. Trgi so se spremenili, kupci in nabavniki … vsi so se spremenili. Samo mi smo ostali isti – s svojo ponudbo, s svojimi zaposlenimi, s svojimi procesi. A ne moremo ostati isti … Spremeniti, prilagoditi, prestrukturirati, reinovirati se moramo tudi mi! Kako? O tem bomo govorili na NOVI e-konferenci o kreativnosti. V petih urah vas čaka pet zelo interaktivnih in konkretnih predavanj in delavnic s zanimivimi vmesnimi vložki med odmori, ki vam lahko odprejo obzorja.Kako do NOVIH produktov in NOVIH storitev, z NOVIMI orodji in NOVIMI procesi za NOVO prihodnost – ker s starimi ne gre več.

Arhiv: #PKP3: najpogostejša vprašanja in odgovori

Ali je kakšna razlika med ukrepom povračila nadomestila delavcem na začasnem čakanju na delo po #PKP2 (ZIUZEOP) in #PKP3 (ZIUOOPE)? Katere pogoje mora izpolnjevati delodajalec, da je upravičen do delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa? … Preberite odgovore na nekatera najpogostejša vprašanja, ki jih je Pravna služba GZS že pripravila v zvezi s #PKP3 - Zakonom o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE). Obsežnejši nabor odgovorov bo objavljen danes na spletni strani Poslovni nasveti v času koronavirusa. Zakon je bil objavljen v Uradnem listu št. 80/2020 z dne 30.5.2020, ukrepi pa se uporabljajo od danes, 1. junija 2020.

Arhivi