Novice


Arhiv: 5 namigov za dizajnersko razmišljanje pri vsakdanjem delu

Dizajnersko razmišljanje je tehnika reševanja problemov. Združuje logiko, intuicijo in sistematično sklepanje za razvoj dolgoročnih rešitev in se ga lahko nauči vsakdo med nami. Na portalu brandfolder.com smo našli 5 preprostih, a učinkovitih namigov, kako uporabiti dizajnersko razmišljanje pri vsakdanjem delu.

Arhiv: Kampanja Ti si na vrsti

Mama: »Če lahko otrokom omogočimo vsaj malo normalnosti, je to naša dolžnost« UKC Ljubljana je s partnerji izpeljal manjšo kampanjo Ti si na vrsti o pomembnosti upoštevanja ukrepov in možnostih za obvladovanje epidemije covida-19. Vabljeni k ogledu enega od spotov, kjer predstavniki različnih skupin prikazujejo, zakaj je tako pomembno, da vsak izmed nas izkoristi vse možnosti, ki so na voljo za preprečevanje širjenja okužb.

Arhiv: Izšla panožna številka revije Glas gospodarstva - Transport

Pred vami je nova panožna številka revije Glas gospodarstva, posvečena transportu in logistiki. Letošnje leto je razglašeno za evropsko leto železnic. Z generalnim direktorjem Slovenskih železnic Dušanom Mesom smo se pogovarjali o tem, kje vidi priložnosti za nadaljnji razvoj železnic in kako jih narediti konkurenčnejše cestnemu prevozu. Direktorica SŽ – Tovorni promet Melita Rozman Dacar zagotavlja, da lahko kupcem nudijo konkurenčne pogoje in celovite logistične storitve. Preverili smo, kakšne so trenutne razmere v panogi, kaj lahko pričakujemo v prihodnje in kakšni trendi narekujejo razvoj. Vabljeni k branju!

Arhiv: Kako brez stroškov in tveganj začeti pravdo ali arbitražo

Financiranje pravdnih stroškov je v Sloveniji relativno nov, v tujini pa vse bolj priljubljen mehanizem, s katerim tretja oseba (financer) stranki zagotovi nepovratna finančna sredstva za pravdni oz. arbitražni postopek. Na dogodku vam bodo slovenski in tuji pravni in finančni strokovnjaki predstavili postopek financiranja v praksi. Dogodek je brezplačen in bo potekal v angleščini.

Arhiv: Kulinarično doživetje v središču slovenske prestolnice »Po primorsko«

Primorska je polna temperamenta. Mediteransko okolje, na prepihu različnih dežel, daje primorskim jedem in vinom poseben pečat. Tradicionalne recepte oživljajo in ohranjajo tudi primorska živilska podjetja in zadruge, ki se že od leta 2015 s svojimi izdelki, v tednu, ko obeležujemo priključitev primorske k matični domovini, s svojimi izdelki širši javnosti predstavljajo v osrčju Ljubljane. Pod skupnim imenom Po primorsko delujejo Pivka perutninarstvo in Delamaris, Kras, Mlinotest, Vinakoper, Vinakras, Vinska klet "Goriška Brda", KZ Agraria Koper, KZ Tolmin in KGZ Idrija. Vabljeni na kulinarično doživetje "PO PRIMORSKO" 2021!

Arhiv: Stroški testiranja bremenijo delodajalce, kar negativno vpliva na celotno slovensko gospodarstvo, zato od vlade zahtevamo ustrezno ureditev testiranja

Reprezentativne delodajalske organizacije smo na Vlado RS naslovili predlog za določitev pravnih podlag, na podlagi katerih bodo zaposleni, ki morajo na delovnem mestu izpolnjevati pogoj PCT, stroške testiranja krili sami. Prav tako smo predlagali, da se poda jasno stališče, da se čas testiranja ne všteva v delovni čas zaposlenih, določijo pa naj se tudi pravne podlage, ki bodo delodajalcem omogočale preverjanje pogoja PCT.

Arhiv: Stališče GZS glede najnovejšega Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) pozdravlja odločitev Vlade RS, da se kljub poslabšanju epidemiološke situacije v RS gospodarskih dejavnosti ne zapira, ter da gospodarstvo lahko posluje pod zagotavljanjem pogoja PCT v čim večjem obsegu. V zvezi z zadnjim vladnim odlokom, objavljenem v Uradnem listu št. 146/2021 z dne 11. september 2021, ki bo začel veljati s 15. 9. 2021, pa smo na GZS kritični do odločitve vlade, da se strošek testiranja vseh zaposlenih prenese na delodajalce.

Arhiv: Posebna akcija Član-Članu

Spoštovani, poletje se počasi poslavlja, zato so vam člani GZS pripravili posebne jesenske ponudbe. Z veseljem predstavimo tudi vašo ponudbo.

Arhiv: NA VOLJO NOVIH 24 MILIJONOV EVROV POSOJIL SID BANKE

Na voljo so sveža povratna sredstva, in sicer 1,9 milijona evrov za posojila za raziskave, razvoj in inovacije ter 22,5 milijonov evrov za mikrokredite za mala in srednje velika podjetja. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je septembra 2020 s SID banko podpisalo sporazum o financiranju operacije FI COVID-19, s katerim so slovenskemu gospodarstvu v obdobju 2020-2023 na voljo finančni instrumenti za omilitev posledic ekonomske krize zaradi epidemije COVID-19 ...

Arhiv: Potrdilo za voznike – podaljšanje veljavnosti začasnega ukrepa

Pogoj za pridobitev potrdila za voznika, ki ni državljan Evropske unije, t.i. roza potrdilo, je tudi veljavno enotno dovoljenje za prebivanje in delo.

Arhivi