Novice


Arhiv: Izšla nova številka revije Glas gospodarstva

V najnovejši številki revije Glas gospodarstva predstavljamo rezultate ankete o državni pomoči, v kateri je sodelovalo 423 podjetij. Odgovarjamo na pomembna vprašanja, povezana s protikoronsko zakonodajo, pojasnjujejo, kako je z izplačilom del plače za poslovno uspešnost in obveščamo o novih zahtevah označevanja izdelkov iz plastike. Podrobneje tudi o razmerah v komunalni dejavnosti in stanju v pomurski regiji.

Arhiv: GZS za razširitev izjem glede prehajanja meje in nujnega varstva otrok v času lockdowna

GZS je prejšnjo sredo na predsednika Vlade RS in pristojne ministre naslovila poziv, da se veljavna odloka glede prehajanja mej in zagotovitve nujnega varstva vrtčevskih otrok in učencev prve triade razširita z dodatnimi izjemami.

Arhiv: 8. E-konferenca za mikro, mala in srednja podjetja - KAKO PO KORONA KRIZI?

Je vaše poslovanje oteženo zaradi pandemije covid-19? Je vaše poslovanje povsem ustavljeno? Vas zanima kako pridobiti sredstva za okrevanje? Veste na koga se obrniti za pridobitev sredstev? Odgovore na vprašanja boste prejeli na 8. konferenci MSP. Udeležba je brezplačna, obvezna prijava. Vabljeni, da aktivno sodelujete na dogodku za mikro, mala in srednja podjetja! Ob prijavi na dogodek lahko že zastavite vprašanja.

Arhiv: MDDSZ in MIZŠ: odsotnost z dela zaradi obveznosti varstva otrok in omejitve javnega prevoza (višja sila)

Sprejeti ukrepi Vlade za zaustavitev javnega življenja med 1. in 12. aprilom 2021, med katerimi je tudi ukrep izvajanja pouka na daljavo, zagotavljanje le nujnega varstva za otroke v vrtcih in za učence od 1. do 3. razreda ter omejeno delovanje javnega prevoza, lahko vplivajo na nemožnost opravljanja dela delavca zaradi nastanka višje sile. V zvezi s tem, sta ministrstvi podali pojasnila.

Arhiv: Slovenija 5.0, naša in uspešna

Slovenija 5.0, naša in uspešna je iniciativa organizacij Gospodarskega kroga. Cilj je na enem mestu zbrati gospodarske in druge ukrepe za to, da se Slovenija zavihti med 10. najuspešnejših in najbolj zaželenih držav za življenje. Na sredini novinarski konferenci so predsedniki organizacij poudarili, da je za vitko in prijazno državo ključna debirokratizacija skupaj z večjo učinkovitostjo v administrativnih postopkih, kar pomembno vpliva na konkurenčnost našega poslovnega okolja. Prav tako je nujna uvedba socialno-razvojne kapice, ki prispeva k bolj stimulativnemu in motivacijskemu sistemu plačil in k razvoju panog z višjo dodano vrednostjo. Predsednik GZS Boštjan Gorjup je tako med drugim izpostavil tudi, da „GZS podpira prizadevanja po zmanjšanju števila predpisov in poenostavitvi poslovanja za MSP. Več sredstev iz načrta za okrevanje moramo nameniti digitalizaciji javne uprave in zasebnega sektorja. Bolj digitalizirana javna uprave pomeni zagotovilo njeni večji učinkovitosti, transparentnosti ter sčasoma tudi vitkosti.“

Arhiv: Vabimo vas na mednarodni virtualni poslovni dogodek »B2B@EUSAIR FORUM 2021«

Univerza na Primorskem, Center za razvoj in prenos znanj, vas v sodelovanju s člani mreže Enterprise Europe Network iz držav Jadransko-Jonske pobude vabi na mednarodni virtualni poslovni dogodek »B2B@EUSAIR FORUM 2021«, ki bo potekal v torek, 11. maja 2021, prek spletne platforme za virtualno poslovno mreženje. Poslovni B2B dogodek vam ponuja priložnost, da predstavite ter promovirate vaše podjetje, produkte, storitve in projektne ideje ali predloge mednarodnim podjetjem ter potencialnim partnerjem v Jadransko Ionski regiji.

Arhiv: 7. KONFERENCA O KREATIVNOSTI

7 dni, 12 predavanj, 14 predavateljev in veliko pozitivne energije, kreativnosti, inovativnosti in še kaj...

Arhiv: POSLOVNI FORUM UL FAKULTETE ZA ELEKTROTEHNIKO

Spletni dogodek z gosti za krepitev sodelovanja med podjetji in fakulteto, sooblikovanje kadrovskih strategij, sodelovanje pri izvedbi skupnih projektov ter pri souporabi raziskovalne opreme.

Arhiv: V ponedeljek se zapira razpis za inovacije GZS SPGZ 2021

V ponedeljek 31. maja 2021 se zapira razpis za podelitev priznanj najboljšim inovacijam v regiji, preko katerih se lahko z vašimi inovacijami uvrstite na nacionalni nivo in se potegujete za najvišja nacionalna priznanja GZS za inovativnost. Vabimo vse, ki inovirate, da se prijavite. Za več informacij smo vam na razpolago.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" No 2021/10, 13. april 2021

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talks, ki se bo odvijal v torek, 13. aprila 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Gost bo Mike Wilson, izvršni direktor podjetja Go Exporting iz Manchestra v Združenem kraljestvu, specializiranega svetovalnega podjetja, ki pomaga podjetjem širiti se na mednarodne trge, iz katere koli države v katero koli državo. Mike ima več kot 30 let izkušenj v mednarodnem poslovanju. V zadnjem obdobju je največ vpleten v poslovanje po Brexitu in uspešnem prehodu za britanska in evropska podjetja.

Arhivi