Novice


Arhiv: PCT razširjen na številne dejavnosti

V sobotnem Uradnem listu (št. 142/2021 z dne 20.8.2021) je bil objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. V odloku je določeno, da morajo PCT pogoj izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in širjenje okužb s COVID-19 in s tem nevarnost za zdravje oseb, ki delajo v tem okolju ali uporabnikov storitev. Sprejeti odlok prinaša veliko vprašanj in nejasnosti predvsem glede tega, za koga velja in kako je s plačljivostjo testov. V prihodnjih dneh bomo na naši posebni spletni strani Poslovni nasveti v času koronavirusa objavili vsa pojasnila, ki bodo podana s strani pristojnih institucij.

Arhiv: Mobilna cepilna enota ponovno v Brdih na gradu Dobrovo, 11. september 2021 med 9.00 in 12.00 uro

Da bi cepljenje proti covid-19 čimbolj približali vsem, na terenu delujejo tudi mobilne cepilne enote. V soboto, 11. september 2021 se bo mobilna cepilna enota med 9.00 in 12.00 uro ponovno ustavila tudi v gradu Dobrovo v kraju Dobrovo v Brdih.

Arhiv: Razdelitev dovolilnic za leto 2022

Vlogo za določitev letnega načrta dovolilnic za leto 2022 oddajte do 15. septembra 2021.

Arhiv: OSTANIMO SKRBNI IN ODGOVORNI

Arhiv: RAZPIS EUIPO - NEPOVRATNA SREDSTVA ZA ZNAMKE IN MODELE

S 1. septembrom 2021 je ponovno možna oddaja prijav na razpis EUIPO za MSP, ki želijo zavarovati svoje znamke in modele prek nacionalnih, regionalnih in/ali evropskih sistemov za intelektualno lastnino. MSP s sedežem v Sloveniji lahko pridobijo nepovratna sredstva za osnovno pristojbino za prijavo znamk in modelov pri uradu za intelektualno lastnino v kateri koli državi članici EU, Uradu Beneluksa za intelektualno lastnino in/ali EUIPO v višini 50 % osnovne prijavne pristojbine. Skupni znesek, ki ga je mogoče dodeliti posameznemu MSP, je omejen na 1.500 EUR. Razpis bo odprt do konca septembra.

Arhiv: VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING

Namen in cilj javnega poziva je spodbuditi upravičence razpisa k uvajanju digitalnega marketinga, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oziroma prihodki od prodaje. Predmet javnega poziva je sofinanciranje upravičenih stroškov za digitalni marketing. Skrajni rok za oddajo vlog je 31. 3. 2023, pri čemer je potrebno upoštevati, da je skrajni rok za predložitev zahtevkov 30. 9. 2023.

Arhiv: Teden AI4SI – Umetna inteligenca za Slovenijo

Teden posvečen umetni inteligenci, tehnološkim platformam za razvoj rešitev umetne inteligence in vpliv prihajajočega zakonodajnega paketa ...

Arhiv: 4. INOVACIJSKI MEETUP, 16. september 2021

Prvo popoletno sproščeno in z dobro energijo nabito srečanje slovenskih inovatork in inovatorjev z novo/im gostjo/om.

Arhiv: Mednarodno poslovno srečanje "Connect2Slovenia"

GZS se pridružuje so-organizaciji B2B dogodka s partnerji mreže EEN na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju. Dogodek je namenjen malim in srednje velikim podjetjem ter start up podjetjem, ki proizvajajo izdelke in nudijo storitve ter inovativne rešitve na področju: • avtomobilske industrije, • kovinsko predelovalne industrije, • lesno predelovalne industrije, • trajnostne gradnje, • elektrike in elektronike, • plastike in kompozitov, • obnovljivih virov energije, • rešitev v industriji 4.0 / tehnologije (pametni stroji, roboti, pametna logistika, kibernetska varnost, itd.), • raziskovanja, razvoja in prenosa tehnologij, • transporta in logistike, • trgovine.

Arhiv: Možnosti za sodelovanje v gospodarskih delegacijah na EXPO 2020 Dubaj

Za predstavnike podjetij slovenski pripravljamo strokovno organizirane, skupinske obiske gospodarskih delegacij v Dubaju, z udeležbo na: - tematskem strokovnem gospodarskem forumu s predstavitvijo slovenskih prebojnih rešitev za ciljno tujo poslovno javnost, - poslovnih mreženjih na slovenskem in izbranih tujih paviljonih EXPO 2020 Dubaj in - obiskih posebnih ekonomskih con in strokovnih sejmov v Dubaju, - ter možnostjo koriščenja organiziranega skupinskega potovalnega aranžmaja.

Arhivi