Novice


Arhiv: Gospodarska delegacijo v Združene arabske emirate od 13. do 18. marca 2022

V sklopu prizadevanj za pospeševanje internacionalizacije poslovanja in odpiranja novih izvoznih/naložbenih tržišč Primorska gospodarska zbornica organizira v terminu od 13. do 18. marca 2022 gospodarsko delegacijo v Združene arabske emirate z možnostjo B2B srečanj.

Arhiv: Digitalni marketinški pristopi na mediteranskih trgih

Poslovanje s tujimi trgi prinaša različne izzive, katerih morebitne negativne posledice podjetje lahko omili, če se na vstop na tuji trg dobro pripravi. Del priprave je tudi vaša digitalna prisotnost. Da bi vaše spletno mesto izstopalo iz množice, mora biti privlačno ne le za uporabnika, temveč tudi za spletne iskalnike. Poskrbite sami za svojo spletno stran in postavite najpomembnejše temelje za vidnost na Google iskalniku, kar pomeni več obiskovalcev in več strank! Vabljeni na brezplačno on-line delavnico.

Arhiv: Vabimo vas na usposabljanje mentorjev, ki bo na CPU 21. in 23. februarja ter 1. in 8. marca 2022

Pedagoško andragoško usposabljanje za mentorje je namenjeno vsem tistim, ki v podjetjih sprejemajo vajence in dijake na praktično usposabljanje z delom (PUD) in študente višjih strokovnih šol na praktično izobraževanje (PRI). Usposabljanje mentorjev 2021 – 2023 poteka v okviru projekta, ki ga finančno podpira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Zato je za usposabljanje za udeležence brezplačno.

Arhiv: Spletna stran aktualnih razpisov na portalu GZS

Na spletnih straneh GZS so objavljeni zbrani aktualni javni razpisi na nacionalni ravni, torej javni razpisi ministrstev in izvajalskih agencij.

Arhiv: Skupna pobuda za določitev izjeme od karantene na domu, skrajšanje trajanja karantene in pomoč pri nakupu hitrih testov

GZS je v zadnjem obdobju že večkrat pozvala odločevalce k določitvi izjem od karantene na domu in skrajšanju karantene in izolacije ter pomoči pri nakupu hitrih testov. Zdaj pa se je pridružila še skupnemu pozivu interesne skupine delodajalcev v Državnem svetu.

Arhiv: Strateški svet za okolje GZS: ZVO-2 je blokada za zeleni prehod in trajnostni razvoj

Strateški svet za okolje (SSO) GZS je na seji 27. januarja 2022 največ pozornosti namenil predlogu novega Zakona o varstvu okolja (ZVO-2). Ta po mnenju udeležencev premalo upošteva potrebe gospodarstva pri industrijski preobrazbi v skladu s cilji podnebne nevtralnosti in krožnega gospodarstva. SSO je izrazil podporo GZS, da se v času obravnave predloga ZVO-2 z amandmaji zavzema za ohranitev možnost izbire izvajalcev, ki po odpadno embalažo prihajajo na industrijska dvorišča, ter za boljšo in učinkovitejšo integracijo postopkov pridobivanja okoljevarstvenih dovoljenj. Po predstavitvi izsledkov študije o plastenkah oziroma odpadnih plastenkah na slovenskem trgu je SSO podprl GZS-ZKŽP pri uvedbi ločenega kavcijskega sistema za plastenke in pločevinke.

Arhiv: Pojasnila ob aktualnem pozivu SAZOR k podpisu licenčne pogodbe

Pojasnila ob aktualnem pozivu SAZOR k podpisu licenčne pogodbe.

Arhiv: 5 namigov za graditev zaupanja in krepitev sodelovanja v timu

Zaupanje je ena najpomembnejših sestavin za uspeh tima. Kadar si sodelavci zaupajo, bolj učinkovito načrtujejo, delajo učinkoviteje in postajajo močnejši kot skupina. Pomanjkanje zaupanja pa lahko vpliva na moralo, angažiranost zaposlenih in uspešnost celotne ekipe. Vzpostavitev in krepitev zaupanja je del ohranjanja dobrih odnosov v timu. Na portalu officevibe.com smo našli pet namigov za gradnjo zaupanja in krepitev sodelovanja v timu.

Arhiv: Bikovska rast energentov: rešitve za podjetja še ni na vidiku!

»Od sestanka predstavnikov GZS in gospodarstva z državnimi sekretarji MzI, MGRT in MF glede reševanja problematike alarmantne rasti energentov smo pričakovali veliko več,« je bila jasna izvršna direktorica GZS Vesna Nahtigal po petkovem razgovoru o predlogu sheme pomoči najbolj prizadetim podjetjem.

Arhiv: Sprememba izolacije z dosedanjih 10 dni na 7 dni

Od ponedeljka 24. januarja 2022 velja krajša izolacija ob izpolnjevanju določenih pogojev.

Arhivi