Novice


Arhiv: REGIJSKA ŠTIPENDIJSKA SHEMA: Odprt javni razpis za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko / študijsko leto 2017/2018

Spoštovani delodajalci, objavljen je bil javni razpis za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko / študijsko leto 2017/2018. Razpis je odprt do porabe sredstev oziroma najdlje do 28. februarja 2018.

Arhiv: Vabimo vas za sodelovanje v anketi: GOSPODARSKA PRIČAKOVANJA 2018

Spoštovani, vabimo vas k sodelovanju pri anketi GOSPODARSKA PRIČAKOVANJA 2018, s katerim boste pridobili poročilo o pričakovanih trendih v regijskem in slovenskem gospodarstvu. Anketa je vključena v mednarodno poročilo Eurochambres, ki vam ga bomo po izidu poslali. Tam so navedena pričakovanja gospodarstvenikov z evropskih trgov.

Arhiv: Vabljeni na: SDGZ Alpe Adria Business Forum CONFERENCE & EXHIBITION, Pomorska postaja Trst - 10. novembra 2017

Podjetnice in podjetnike, predstavnice in predstavnike gospodarstva, vabimo vas, da sodelujete na SDGZ Alpe Adria Business Forum CONFERENCE & EXHIBITION, Pomorska postaja Trst, ki bo v petek, 10. novembra 2018 med 10.00 in 17.00 uro na Pomorski postaji Trst, Trst, Italija. V drugem delu so predvidena poslovna srečanja (B2B) med italijanskimi, avstrijskimi in slovenskimi predstavniki podjetij. Izkoristite to priložnost in se prijavite na dogodek!

Arhiv: Vabilo k podpisu Memoranduma o vzpostavitvi partnerstva za razvoj človeških virov

V četrtek, 19. oktobra 2017 se je na GZS OZ za severno Primorsko v Novi Gorici odvil pomemben dogodek, in sicer slavnostni podpis Memoranduma o vzpostavitvi partnerstva za razvoj človeških virov. Verjamemo, da je to pomemben korak k še boljšemu povezovanju različnih organizacij s skupnimi cilji.

Arhiv: Podpis MEMORANDUMA o vzpostavitvi partnerstva za razvoj človeških virov

Posoški razvojni center, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Ljudska univerza Nova Gorica, Šolski center Nova Gorica, Ljudska univerza Ajdovščina in Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica za severno Primorsko, Nova Gorica so 18.10.2017 podpisali MEMORANDUM o vzpostavitvi partnerstva za razvoj človeških virov.

Arhiv: Vabilo na poslovni dogodek (B2B) ob obisku skupine bosansko - hercegovskih podjetij na GZS

V sklopu projekta UNIDO - RECP bo Slovenijo obiskala delegacija bosansko-hercegovskih industrijskih podjetij, ki želijo navezati poslovne stike s slovenskimi partnerji na področju organizacije in zagotavljanja učinkovite in čiste proizvodnje. Ob tej priložnosti bomo na GZS organizirali poslovni dogodek z bilateralnimi poslovnimi srečanji (B2B). Poslovni dogodek bo v sredo, 25. oktobra ob 9.30 na GZS.

Arhiv: Vabilo na poslovni dogodek (B2B) ob obisku skupine managerjev mlajše generacije iz Egejske regije v Turčiji

Slovenijo bo obiskala delegacija Združenja mladih poslovnežev iz turške egejske regije (EGIAD). Člani 15-članske delegacije želijo navezati stike s sorodnimi strukturami v Sloveniji, prav tako pa vzpostaviti poslovne povezave za konkretna podjetja, ki jih vodijo. Poslovni dogodek bo v petek, 27. oktobra 2017 ob 9.00 na GZS, Ljubljana

Arhiv: Vabilo k udeležbi v poslovni delegaciji ob uradnem obisku ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška v Albaniji in Črni gori

Ob uradnem obisku Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo v Albaniji in Črni gori, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Javna agencija SPIRIT in GZS organiziramo obisk poslovne delegacije v Tirani in Podgorici. Z obiskom delegacije želimo nadgraditi poslovne priložnosti, ki se za slovensko gospodarstvo odpirajo v obeh državah. Poslovna delegacija se bo odvila v času od 5. do 8. novembra 2017.

Arhiv: Javna obravnava novega predloga Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2)

Ministrstvo za pravosodje je v javno obravnavo posredovalo nov predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), s katerim se prenaša Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov, ki prinaša nekatere pomembne novosti na področje varovanja osebnih podatkov. Rok za pripombe je 6.11.2017.

Arhivi