Novice


Arhiv: 1. prednovoletno srečanje članov GZS Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica

Spoštovani člani Severno Primorske gospodarske zbornice! Vzemite si čas in si rezervirajte četrtek popoldan, dne 22. novembra 2018, ko se bomo srečali na prvem prednovoletnem srečanju članov SPGZ. Naj podrobnosti ostanejo zaenkrat še skrivnost. Uradno vabilo boste prejeli po pošti. Ekipa GZS Severno Primorske gospodarske zbornice.

Arhiv: Ob začetku pogajanj za višje plače v javnem sektorju

Začenjajo se pogajanja o dvigu plač v javnem sektorju. Malo je znanega o pogajalskih okvirih, še manj o povišanju mase za plače, ki je za Vlado RS še sprejemljiva zaradi zagotavljanja javnofinančne vzdržnosti. V gospodarstvu bomo pogajanja budno spremljali, saj bi popuščanje zahtevam sindikatov javnega sektorja zaradi ohranitve trenutnega socialnega miru lahko povečalo javno-finančna tveganja in vplivalo na srednjeročni gospodarski razvoj naše države.

Arhiv: Odgovorno. Krožno. Gospodarno.

V okviru projekta RETRACKING razvijamo konkurenčni model za pravilno ravnanje z odpadki, ki vsebujejo polimerne kompozite, utrjenimi s steklenimi vlakni (GFRC). Z izboljšano prepoznavnostjo in sledljivostjo snovnega toka bomo ustvarili pogoje za prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo.

Arhivi