Novice


Arhiv: Vstop na španski in grški trg

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju s partnerji projekta GoMED (Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija) organizira v torek, 30. novembra online webinar Vstop na španski in grški trg.

Arhiv: Sprememba in dopolnitev odloka PCT in odgovor FURS na koriščene neporabljenih sredstev za HAG testiranje

V sredo, 27. oktobra 2021 je Vlada Republike Slovenije na 99. redni seji prejela ODLOK O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODLOKA O NAČINU IZVAJANJA POGOJA PREBOLEVNOSTI, CEPLJENJA IN TESTIRANJA ZAJEZITEV ŠIRJENJA OKUŽB Z VIRUSOM SARS-COV-2 in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije št. 170/2021.

Arhiv: GZS poziva k spoštovanju ukrepov in doslednemu preverjanju PCT pogojev

GZS ob alarmantni epidemiološki sliki naše države poziva svoje članstvo, da k zaustavitvi hitro naraščajočega trenda okužb pripomore s še bolj doslednim preverjanjem pogoja PCT, spoštovanjem zdravstvenih ukrepov in spodbujanjem precepljenosti zaposlenih v svojem podjetju. Hkrati pa gospodarstvo pričakuje, da bo odgovorno ravnanje prevladalo tudi v vseh drugih segmentih naše družbe. GZS ponovno izpostavlja zahtevo gospodarstva, da vlada spremeni ukrep glede stroškov testiranja tako, da jih ne nosi delodajalec, marveč vsak posameznik, ki se brez utemeljenih zdravstvenih razlogov ne odloči za cepljenje.

Arhiv: EU Business Talks: 2. november 2021 ob 14.00 uri, Poljska

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 2. novembra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Piotr Kaczor, izvršni direktor skupine Avia Prime Group, s sedežem v Varšavi na Poljskem. Podjetje se ukvarja z vzdrževanjem, popravilom in prenovo letal.

Arhiv: USTVARJANJE DODANE VREDNOSTI PO KONCEPTU INTINITI DOŽIVETIJ

V četrtek 4. novembra 2021 ob 13.30 uri vas vabimo na brezplačen dogodek izmenjave dobrih praks, na katerem bomo spoznali program Intiniti in možnosti ustvarjanja dodane vrednosti svojim produktom z oblikovanjem nove ponudbe, predvsem s povezovanjem med različnimi deležniki. Koncept je prejel srebrno priznanje GZS SPGZ za produktno-družbeno inovacijo 2021.

Arhiv: Forum Agenti Milano se vrača!

Po letu zatišja zaradi covida-19 bodo 2. in 3. decembra letos na letališču Malpensa v bližini Milana »v živo« potekala srečanja med podjetji in italijanskimi agenti. Z željo, da se bodo dogodka udeležili tudi predstavniki slovenskih podjetij, je na GZS potekala predstavitev gospodarske situacije v Italiji, vloge agentov ter pogojev sodelovanja na letošnjem dogodku. Predstavniki nekaterih podjetij so že izkazali interes za udeležbo, ostale pa GZS obvešča, da je postopek prijave že odprt.

Arhiv: Pomanjkanje zaposlenih eden ključnih izzivov v slovenskem gospodarstvu

Vsaj tretjina podjetij v predelovalnih dejavnostih se sooča s pomanjkanjem kadrov, v storitvenih podjetjih je ta delež dvajset odstotkov. Možni rešitvi na Gospodarski zbornici Slovenije vidimo v prilagajanju izobraževanja in pohitritvi postopkov pri zaposlovanju tujcev.

Arhiv: Zaprosilo za sodelovanje v anketi_Poslovanje z ZK po Brexitu - kakšne so prepreke?

Skoraj dve leti je odkar je Združeno Kraljestvo izstopilo iz EU. Podjetja imajo danes še vedno kar nekaj izzivov pri poslovanju z ZK. V Britansko-slovenski gospodarski zbornici raziskujejo te izzive v okviru ankete. Izsledki bodo nato podlaga za konkretne spremembe, ki jih bodo predlagali vladam EU in ZK.

Arhiv: Gospodarski e-forum, 28. oktober 2021_Žiga Vavpotič

Vabimo vas na Gospodarski e-forum, ki bo v četrtek, 28. oktobra 2021 ob 10h. Z nami bo posebni gost Žiga Vavpotič, nekdanji predsednik uprave Outfit7, pobudnik projekta Simbioza, soustanovitelj Zavoda Ypsilon, predsednik Slovensko-kitajskega poslovnega sveta. E-forum bo potekal preko orodja Zoom.

Arhiv: JAVNI POZIV »VAROVANJE INOVACIJSKEGA POTENCIALA«

Javna Agencija Spirit je konec preteklega tedna objavila Javni poziv »Varovanje inovacijskega potenciala«, katerega predmet je zagotavljanje obratnega kapitala - dodelitev spodbud za sofinanciranje upravičenih stroškov dela raziskovalca, ki ga bo prijavitelj navedel v vlogi na raziskovalno razvojni in inovacijski dejavnosti prijavitelja v obdobju upravičenosti stroškov. Raziskovalec bo moral biti zaposlen za polni delovni čas in biti 100 % angažiran na raziskovalno razvojnem delu za razvoj novih ali znatno izboljšanih proizvodov, storitev in/ali procesov prijavitelja. Najvišja višina subvencije na projekt je 9.991,90 EUR. 1. rok zaključen, naslednji rok: od 09. 05. 2022, 10:00 do 31. 05. 2022, 13:00 (CET)

Arhivi