Novice


Arhiv: Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju investicij - pripombe do 10.1.2024

Obveščamo vas, da znotraj Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport potekajo priprave predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju investicij. Cilj zakona je uskladitev s posodobljenimi določbami Uredbe 651/2014/EU.

Arhiv: V enem tednu do 11 tisoč evrov

Spletna dobrodelna dražba za nakup grelno-reanimacijske posteljice za novorojenčke v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica je v polnem teku. Spoštovane podjetnice in podjetniki, spoštovani zaposleni, vabimo vas, da se pridružite akciji.

Arhiv: Izšla decembrska edicija revije Glas gospodarstva

18. Vrh slovenskega gospodarstva je bil odmeven in na svoj način odmeva tudi v Glasu gospodarstva. Svoj uvid v uglašenost, ki je bila v kontekstu gospodarskega in družbenega razvoja rdeča nit dogodka, nam s pogledom umetnika razkriva izjemen pianist Nejc Kamplet. »Neopisljiv je občutek, ko nekaj sto ljudi diha s tabo in se prepusti toku glasbe; v dvorani se ustvari posebna harmonija oziroma uglašenost, ki jo lahko še dolgo časa podoživljamo in delimo s svetom tudi v preostalih življenjskih situacijah,« je poudaril v intervjuju. Tokrat smo se podali na Štajersko. Vlogo Štajerske gospodarske zbornice (ŠGZ) in razmere v regiji v intervjuju predstavlja direktorica ŠGZ zbornice Aleksandra Podgornik. Ob koncu leta predstavljamo lestvico 120 največjih skupin in 80 najhitreje rastočih skupin v obdobju 2017-2022. Glas gospodarstva Plus pa prinaša še veliko uporabnih strokovnih nasvetov ter zanimivih vsebin, med drugim drugih vsebin, o digitalnem evru, napovedi analitikov za leto 2024, uspešni promociji slovenske logistike v Indiji, – in strokovnih nasvetov. Lepo vabljeni k branju!

Arhiv: Podjetja, najavite prosta učna mesta za 2024/25

Vabimo vas da oddate napoved, koliko dijakov in vajencev bi bili pripravljeni sprejeti v vaše podjetje na praktično usposabljanje z delom in vajeništvo v prihodnjem šolskem letu (2024/25).

Arhiv: Vlada je znova preslišala zahteve gospodarstva

Reprezentativne delodajalske organizacije ugotavljamo, da je vlada pri interventnem zakonu v zdravstvu ponovno zamudila priložnost, da bi dokazala, da ji je mar do dialoga s predstavniki gospodarstva. Še pred četrtkovim odločanjem v DZ RS smo zato pozvale poslance, naj ne podprejo za gospodarstvo najbolj spornih predlogov. Mitja Gorenšček, glavni izvršni direktor GZS, je po sprejemu zakona za medije dejal: »S sprejetim zakonom o zdravstvu delodajalci ne moremo biti zadovoljni. Prinaša nam 80 mio. dodatnih bremen. Po obetavnih pogovorih s premierjem prejšnji teden smo pričakovali prenos odločitve o dodatnih obremenitvah v čas po novem letu.«

Arhiv: Zbiranje najav učnih mest za 2024/25

Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje pripravlja RAZPIS za vpis v srednje šole za šolsko leto 2024/2025. S strani GZS zato vsako leto pozovemo vsa podjetja, ki na praktično usposabljanjem z delom (PUD)/ vajeništvo sprejemate dijake in vajence, da nam sporočite, kakšno število dijakov in vajencev bi lahko sprejeli v naslednjem šolskem letu. Podatke glede števila učnih mest potrebujemo, da bodo mladi pravočasno obveščeni, v katerih podjetjih ste dijake in vajence pripravljeni sprejeti.

Arhiv: POZOR, PRIDRUŽI SE PROJEKTU PONI GORIŠKA – PODJETNO NAD IZZIVE!

RRA Severne Primorske doo Nova Gorica, kot nosilec projekta PONI GORIŠKA – Podjetno nad izzive, objavlja prvi javni razpis za vključitev v projekt Podjetno nad izzive - PONI GORIŠKA, ki se prične 1.12.2023! S projektom podjetniškega usposabljanja bodo potencialnim podjetnikom omogočili, da v 4 mesecih razvijejo in uresničijo svojo podjetniško idejo.

Arhiv: Izšla je letošnja edicija Discover Slovenia

Tudi letošnja edicija revije Discover Slovenia razgrinja številne zgodbe o uspehu naših podjetij in podjetnikov. S ponosom predstavljamo osebnosti, ki jima vrhunskost priznavajo po celem svetu - projektanta in graditelja mostov Marjana Pipenbaherja in avtomobilskega oblikovalca Roberta Lešnika, ki pri Mercedes-Benzu vodi zunanje oblikovanje. Slovenijo predstavljamo v luči trajnostno naravnane države v srcu Evrope, z dobrimi pogoji za rast in razvoj v različnih sektorjih. O tem, kako v našem okolju lahko podjetniki in inovatorji uresničujejo svoje ideje, pričajo tako zgodbe naših kot dobre izkušnje tujih podjetij, ki so Slovenijo prepoznala kot dobro poslovno priložnost. Discover Slovenia vabi k branju!

Arhiv: EZS: Stroški električne energije v 2024 zmerno višji za mala podjetnike, minimalno zvišanje za gospodinjstva

Sekcija za vprašanja dobaviteljev električne energije (Sekcija SVDEE), ki deluje v okviru Energetske zbornice Slovenije (EZS), je predstavila cenovna gibanja za posamezne segmente kupcev v 2024.

Dovolilnice in CEMT dovolilnice 2024

Objavljene so kvote CEMT dovolilnic za leto 2024, šifrant in kvote dovolilnic za leto 2024, čakalne liste in točkovanje CEMT.

Arhivi