Novice


Arhiv: Sporazum z Levico vodi v zatiranje zasebnega sektorja

Račun sporazuma med vladajočo koalicijo in opozicijsko stranko Levica bo gospodarstvo stalo najmanj 1,4 mrd evrov – in to v razmerah, ki že nakazujejo gospodarsko ohlajanje v širšem evropskem prostoru. V pomanjkanju analize finančnih učinkov, s katero bi še pred podpisom sporazuma postregla vladna koalicija, smo oceno učinkov izvedli na Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhiv: Upokojitev naj ne bo konec delovne aktivnosti

Demografska gibanja zahtevajo hitre spremembe tudi na področju pokojninskega in invalidskega zavarovanja, na kar opozarja Gospodarska zbornica Slovenije že vrsto let. Povečati bi bilo treba delež delovno aktivne populacije v starostni skupini 55+, postopno dvigovati dejansko upokojitveno starost ter zahtevano pokojninsko dobo, hkrati pa uvesti primerno rešitev dvojnega statusa upokojencev.

Arhiv: POZIV za pripombe na predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov

Na GZS smo v strokovno usklajevanje prejeli predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Vabimo vas, da nam pošljete pripombe na predlog zakona ZVOP-2. Vaše pripombe pričakujemo do 18.03.2019.

Arhiv: POZIV za informacije o težavah pri postopkih javnega naročanja

Ministrstvo za javno upravo je začelo s procesom »iskanja rešitev za izboljšanje sistema javnega naročanja tudi z vidika morebitne prenove Zakona o javnem naročanju«. Vabimo gospodarstvenike, da nam sporočite informacije o težavah, ki jih gospodarski subjekti zaznavajo v postopkih javnega naročanja, prav tako pa tudi pripombe na sedanji sistem javnega naročanja, sugestije za izboljšavo... Vaš odziv pričakujemo do 20.03.2019

Arhivi