Novice


Arhiv: Slovensko - madžarski poslovni forum SMART CITY

Ob priložnosti obiska madžarske poslovne delegacije v Sloveniji, v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in madžarskimi partnerji, organiziramo Slovensko - madžarsko poslovno srečanje z bilateralnimi srečanji (B2B). Pričakujemo obisk madžarskih podjetij zainteresiranih za poslovno sodelovanje s slovenskimi na področju IKT in sicer pametnih mest in skupnosti, pametne tovarne in digitalizacije.

Arhiv: Poslovne priložnosti v Romuniji

Romunsko veleposlaništvo, v sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico in GZS-CEMP, organizira predstavitev in informativni seminar o poslovnih priložnostih za slovenska podjetja, ki jih zanima poslovanje z Romunijo.

Arhiv: Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o revidiranju - pripombe do 5.4.2024

Obveščamo vas, da je v fazi medresorskega usklajevanja predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o revidiranju. Predlog zakona je pomemben, saj med drugim v slovenski pravni red prenaša direktivo CSRD, ki ureja dajanje zagotovil revizorjev pri poročilih o trajnostnosti. Z namenom, da se v postopek sprejemanja zakonodaje vključi stališča članov GZS in pridobi tudi dodatne predloge, vas prosimo za podajo predlogov k priloženemu zakonu.

Arhiv: 8. strateška konferenca elektrodistribucije

Vljudno vabljeni na osmo Strateško konferenco elektrodistribucije Slovenije 2024 z naslovom Distribucija za okoljsko trajnost in tehnološki razvoj. Rdeča nit letošnjih razprav bo pot do zelene energetske preobrazbe distribucij z vpogledom v aktualne evropske trajnostne in razvojne trende.

MGTŠ: Gospodarstvu letos na voljo preko 512 milijonov evrov povratnih sredstev

Slovenska izvozna in razvojna banka (SID banka) in Slovenski podjetniški sklad (SPS) bosta v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom do konca leta omogočila preko 512 milijonov evrov ugodnih posojil in različnih finančnih instrumentov za tehnološki razvoj, kapitalsko utrjevanje, likvidnost in omilitev kriznih okoliščin.

Arhiv: Izšla je marčevska številka revije Glas gospodarstva

Svetovni projekti na področju BigScience imajo tudi slovenski pridih. Z Rokom Šabjanom, soustanoviteljem podjetja Cosylab, smo se med drugim pogovarjali o priložnostih za slovenska visokotehnološka podjetja. Marčevski Glas gospodarstva prinaša veliko uporabnih informacij, nasvetnih člankov in aktualnih vsebin, med drugim o učinkih načrtovane reforme obračunavanja omrežnin za podjetja. Na pragu pomladi in nove turistične sezone izpostavljamo turistično-gostinsko panogo. O njenih ključnih izzivih je tekla beseda v pogovoru s Fedjo Pobegajlom, direktorjem Turistično gostinske zbornice Slovenije. Potepali smo se po Savinjsko-šaleški regiji in v pogovoru z Rokom Plankljem, direktorjem Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice, preverili, kako zbornica prispeva h krepitvi gospodarstva v regiji, kako so podjetja našla odgovore na izzive, ki sta jih prinesli energetska kriza in vodna ujma ter o razvojnih vidikih regije. Vabljeni k branju tudi na spletu!

Arhiv: Še 10 dni do zaključka razpisa GZS SPGZ ZA INOVACIJE 2024!

Spoštovane podjetnice in podjetniki, spoštovane inovatorke in inovatorji - še 10 dni imate čas, da se prijavite na razpis za najboljše inovacije severnoprimorske regije 2024. Izkoristite priložnost in se prijavite.

Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskem štipendiranju za šolsko leto 2024/2025

Posoški razvojni center je objavil Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskem štipendiranju za šolsko leto 2024/2025. Javni poziv je namenjen zbiranju in objavi potreb delodajalcev po kadrovskih štipendijah v šolskem/študijskem letu 2024/2025 s ciljem informiranja dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in jih usmeriti k vpisu na izobraževalne programe, ki so skladni s poklicnimi potrebami gospodarstva v regiji.

Arhiv: Delodajalce vabimo k sodelovanju na Sejmu zaposlitvenih priložnosti

Napovedujemo vseslovenski zaposlitveni karierni dogodek, ki ga organizira Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje v četrtek, 9. maja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Poimenovali so ga Sejem zaposlitvenih priložnosti. Delodajalce vabimo, da izpolnite in oddate spletno prijavnico za sodelovanje na enem največjih zaposlitvenih dogodkov pri nas.

Arhiv: Arhiviranje kadrovskih dokumentov in izzivi pri vzpostavitvi digitalnih personalnih map

Vabimo vas na online izobraževanje Arhiviranje kadrovskih dokumentov in izzivi pri vzpostavitvi digitalnih personalnih map, ki bo 11. aprila 2024 ob 9.00 on line.

Arhivi