Novice


Arhiv: Vabilo na okroglo mizo Kako čim hitreje do 2. tira

Vabimo vas na okroglo mizo z naslovom Kako čim hitreje do 2. tira, ki bo v ponedeljek, 7. maja ob 17. uri v prostorih GZS, dvorana C. na okrogli mizi bosta med drugim sodelovala tudi predsednik GZS, Boštjan Gorjup in predsednik stranke SMC, dr. Miro Cerar.

Arhiv: Dodatnih 50 milijonov evrov za nedelo

Visok dvig denarne socialne pomoči bo znižal število tistih, ki se bodo aktivno zavzemali za novo zaposlitev. Od leta 2011 se je višina denarne socialne pomoči povišala kar za dve tretjini, medtem ko so se cene življenjskih potrebščin povečale le za 8,5 odstotka.

Arhiv: Kako se pripraviti, da bo prenos družinskega podjetja uspešen?

Ključni razlog, da prenos družinskega posla na naslednike preživi samo 1/3 podjetij je, da se večina ustanoviteljev ukvarja zgolj z davčnim vidikom, ob tem pa pozabi na vse ostalo, kar je bolj pomembno. Ta petek 20. aprila ob 9h bo potekalo pol urno brezplačno spletno predavanje na temo 7 stebrov za uspešen prenos družinskega podjetja. Ogled bo možen s prijavo.

Arhiv: Trajno zaposlovanje mladih

Javno povabilo omogoča subvencijo za zaposlitev mladih pred dopolnjenim 30. letom starosti, ki so prijavljeni med brezposelnimi in so bili preko Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje napoteni k delodajalcem. Subvencija znaša 5.000 EUR za zaposlitev 40 ur na teden. Delovno razmerje mora biti za nedoločen čas.

Arhiv: Trajnejša zaposlitev za aktivne starejše do upokojitve

V petek, 13.4.2018 je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje objavil novo javno povabilo Aktivni do upokojitve. Namenjeno je spodbujanju trajnejšega zaposlovanja brezposelnih, ki so dopolnili najmanj 58 let. Delodajalci za njihovo zaposlitev s polnim delovnim časom lahko prejmejo subvencijo do 11.000 EUR.

Arhiv: INFODAN za potencialne vlagatelje v GRAD RIHEMBERK, 25. april 2018

POTENCIALNI VLAGATELJI V GRAD RIHEMBERK vljudno vabljeni na INFODAN V NOVI GORICI v sredo, 25. aprila 2018 v Zeleni dvorani Mestne občine Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1

Arhiv: Program stabilnosti: socialna država se je v dveh letih okrepila

Program stabilnosti je naravnan optimistično, vendar ne naslavlja ključnih dolgoročnih izzivov naše družbe. Mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije: »Za doseganje ciljev, ki smo jih navedli že v Razvojnem partnerstvu treh generacij 2018-25, je treba ponovno zagnati investicijsko vlogo države, ki je v zadnjih letih te izdatke krčila in namesto tega povečevala izdatke za plače javnega sektorja in socialne transfere. Na področju javnih investicij je nujno izvajati sprejeto zlato investicijsko pravilo ter s tem zagotoviti stabilnost bodočih vlaganj.«

Arhiv: Javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj, promocijskih aktivnosti podjetij ter spodbujanje najema poslovnih prostorov na območju Občine Šempeter-Vrtojba

Občina Šempeter-Vrtojba je objavila Javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj, promocijskih aktivnosti podjetij ter spodbujanje najema poslovnih prostorov na območju Občine Šempeter-Vrtojba. Rok za predložitev vlog je 23. maj 2018 do 12. ure.

Arhivi