Novice


Arhiv: Odprti javni razpisi - SPIRIT

Na spletni strani SPIRIT SLOVENIA je objavljenih več razpisov, ki vam lahko pomagajo pri vaši promociji.

Arhiv: Številke govorijo

Kitajske in ameriške družbe bolj optimistične kot ostale

Arhiv: Trgovine ponovno odprle svoja vrata ob nedeljah, Združenje malih trgovcev to podpira

S spremembo Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS, ki jo je sprejela Vlada RS na svoji redni seji 23. julija, se je sprostila tudi prodaja ob nedeljah. Kaj to pomeni za male trgovce in kakšno vlogo je v času, ko je prišla pobuda za dokončno zaprtje trgovin ob nedeljah, imelo Združenje malih trgovcev Slovenije, ki deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice? Člani Združenja malih trgovcev Slovenije so svojo pobudo konec maja 2020 poslali na Vlado in poslanske skupine.

Arhiv: Predlogi GZS za debirokratizacijo

GZS je pripravila predloge za debirokratizacijo in jih že posredovala Strateškemu svetu za debirokratizacijo, katerega članica je tudi generalna direktorica GZS Sonja Šmuc.

Arhiv: Sprememba uredbe o posegih v okolje

Na zadnji četrtkovi seji je Vlada RS izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o posegih v okolje, za katere je treba izvesti presojo vplivov na okolje. Spremembe bodo imele velik pozitivni učinek na administrativne razbremenitve nosilcev tistih posegov v okolje, za katere sta analiza izvedenih predhodnih postopkov in delna primerjava pokazali, da glede na lastnosti posega ni mogoče pričakovati pomembnih vplivov na okolje.

Arhiv: GZS podpira spremembe Uredbe o odpadkih za hitrejši prehod v krožno gospodarstvo ter spremembe gradbene zakonodaje za pospešitev investicij

Predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so v torek predstavili stališča gospodarstva glede sprememb Uredbe o odpadkih in sprememb gradbene zakonodaje (v okviru ZIUZEOP). Gospodarstvo podpira predloge sprememb Uredbe o odpadkih, ker te spodbujajo prehod v krožno gospodarstvo. Prav tako podpira predlagane spremembe gradbene zakonodaje, ki skrajšujejo postopke pri pridobivanju gradbenih dovoljenj in tako pospešujejo investicije, ki so ključnega pomena za doseganje ciljev prehoda v brezogljično družbo, pa tudi za okrevanje po pandemiji covid-19.

Arhiv: Podaljšanje ukrepa povračila nadomestila plače delavcem na čakanju do 31. avgusta 2020

Zavod RS za zaposlovanje je na spletni strani objavil novico o podaljšanju ukrepa povračila nadomestila plače delavcem na čakanju do 31. avgusta 2020: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/moznost-delnega-povracila-nadomestila-place-podaljsana-do-konca-avgusta. Delodajalci, ki so ukrep koristili v juliju, morajo za mesec avgust pri Zavodu RS za zaposlovanje vložiti novo vlogo (preko Portala za delodajalce).

Arhiv: Prvi SUPer GOSTINEC v Sloveniji

Z veseljem sporočamo, da je podjetje Sovita d.o.o. prvo gostinsko podjetje v Sloveniji, ki je sprejelo zavezo »SUPer GOSTINEC Brez plastike za enkratno uporabo«, ki ga podeljuje Služba za varstvo okolja na GZS v okviru projekta »Piloting marine litter Prevention and Mitigation Measures in Mediterranean Marine Protected Areas«. Vabljeni k zavezi vsi gostinci v Sloveniji, ki že poslujete brez ali z malo plastike za enkratno uporabo, bi to želeli ali pa vas zanima, kaj prinaša nova SUP Direktiva.

Arhiv: BREZPLAČNA PROMOCIJA ČLANOV GZS!

Spoštovani, na novi spletni strani v angleškem jeziku objavljamo profile članov Gospodarske zbornice Slovenije, z namenom predstavitve domači in tuji poslovni javnosti. Pridružite se številnim podjetnikom, ki so že uporabili možnost brezplačne promocije!

Arhiv: PEDAGOŠKO-ANDRAGOŠKO USPOSABLJANJE MENTORJEV

Prijavite se za 3-dnevno (24 pedagoških ur) pedagoško-andragoško usposabljanje mentorjev v podjetju. Usposabljanje je namenjeno vsem tistim, ki sprejemajo vajence, dijake in študente višjih strokovnih šol na praktično usposabljanje oziroma izobraževanje v podjetju.

Arhivi