Novice


Arhiv: 3 namigi za manj stresa in boljšo produktivnost

Nevroznanost kaže, da se v času stalnega stresa in negotovosti del možganov, ki nam pomaga pri osredotočanju, dejansko ustavi. Na portalu inc.com smo našli 3 drobne namige, ki vam pomagajo zmanjšati stres in povečati produktivnosti, uporabite pa jih lahko že danes.

Arhiv: Analiza poslovanja malega gospodarstva ter trgovskih družb

V aktualni letni publikaciji analiziramo poslovanje malega gospodarstva in ločeno, sektorja trgovine. Malo gospodarstvo predstavlja dobro polovico prihodkov v slovenskem gospodarstvu (sem vključujemo tako samostojne podjetnike kot mikro, majhne, srednje družbe ter zadruge), okoli 60 % celotne dodane vrednosti in 70 % vseh zaposlenih v zasebnem sektorju (brez upoštevanja sektorja države).

Arhiv: EU Business Talks: Slovaška, 7. september 2021 ob 14.00 uri

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 7. septembra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost poslovnega klepeta bo Alexander Horvath, podpredsednik v podjetju CSM Industry, s sedežem v Tisovcu na Slovaškem. Podjetje je proizvajalec več-namenskih teleskopskih bagerjev za obrambno industrijo. V 50 letih obstoja so jih naredili preko 30 tisoč in izvozili po celem svetu. Horvath ima več kot 20 let izkušenj in je specializiran na področju financ, mednarodne trgovine, obrambne industrije, start-upov in projektnega upravljanja. Ima MBA z Univerze v Seattlu, ZDA. Pogovor bo trajal 30 minut in bo v angleškem jeziku.

Arhiv: Socialni partnerji pripravljeni na vrnitev k socialnemu dialogu

Tako vlada kot predstavniki delodajalcev in sindikatov so na četrtkovem srečanju pri predsedniku republike Borutu Pahorju naznanili pripravljenost za vrnitev k socialnemu dialogu v okviru Ekonomsko-socialnega sveta (ESS). Pred začetkom nadaljnjega dela ESS bo pogajalska skupina pripravila dogovor o obnovitvi socialnega dialoga. Izvršni direktor GZS in predsedujoči ESS Mitja Gorenšček je ob tem opozoril, da so v poletnih mesecih že zamudili 11 zakonov, septembra pa bi jih lahko z odlašanjem socialnega dialoga zamudili še nadaljnjih osem. Izrazil je prepričanje, da so že sprejeti zakoni manj kakovostni, kot če bi bili obravnavani na ESS. »To kaže tudi dejstvo, da sta bila dva izmed teh zakonov zaustavljena z vetom državnega sveta. V izogib tovrstnim situacijam je nujno potrebno, da najdemo konsenz in ponovno začnemo s pogajanji na ESS,« je še dejal.

Arhiv: GZS Severnoprimorska gospodarska zbornica, obrtne zbornice iz goriške regije ter predstavniki strokovne in politične javnosti pozvali zaposlene k cepljenju proti covdiu-19

Na GZS SPGZ smo pripravili novinarsko konferenco Ravnajmo odgovorno in cepimo se proti Covid -19, kjer smo skupaj z obrtnimi zbornicami iz goriške regije pozvali zaposlene k cepljenju proti Covid-19, saj si za že tako oslabljeno gospodarstvo ne želi novih valov epidemije. K apelu je v imenu županov severnoprimorskih občin pristopil tudi predsednik sveta regije, bovški župan Valter Mlekuž, pridružujejo pa se tudi predstavniki medicinske stroke, tako zdravstveni domovi kot NIJZ. GZS Severno Primorska gospodarska zbornica apelira na vse zaposlene v gospodarstvu, posebej mlajše, ki so na začetku ali na vrhuncu delovno aktivne dobe k ponovnemu razmisleku in odločitvi za cepljenje. S tem odgovornim dejanjem bodo zaščitili sebe, svoje bližnje in sodelavce ter hkrati prispevali k boljšemu javnemu zdravju.

Arhiv: Povabilo za udeležbo na natečaju za oblikovanje plakete Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Slovenija letos predseduje Svetu Evropske unije. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v času Evropskega tedna malih in srednje velikih podjetij (MSP) v sodelovanju z Evropsko komisijo organizira Skupščino MSP (SME Assembly), ki je največji dogodek, namenjen malim in srednje velikim podjetjem v Evropski uniji. Skupščina MSP bo potekala v času od 15. 11. do 17. 11. 2021 v Portorožu. Kot predsedujoča država imamo čast, da promoviramo slovenska mala in srednje velika podjetja na tako velikem dogodku, kot je Skupščina MSP, kjer letos pričakujemo več kot 500 udeležencev. Želimo si, da bi bila letošnja plaketa, ki bo podeljena na razglasitvi Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva, izdelek slovenskih obrtnikov, podjetnikov, mladih ali drugih zainteresiranih, ter bi odražala del naše bogate kulturne dediščine in bila v skladu s celostno grafično podobo dogodka.

Arhiv: Pedagoško - andragoško usposabljanje za mentorje v podjetjih bo na CPU potekalo 9., 10. in 17. septembra 2021

Vse, ki v podjetjih sprejemate vajence in dijake na praktično usposabljanje z delom (PUD) in študente višjih strokovnih šol na praktično izobraževanje (PRI) vabimo, da se udeležite Pedagoško - andragoškega usposabljanja za mentorje v podjetjih.

Arhiv: Zaupanje potrošnikov v avgustu slabše

Kazalnik zaupanja potrošnikov je bil v avgustu 2021 za 2 odstotni točki nižji kot v prejšnjem mesecu, hkrati pa za 2 odstotni točki višji kot v istem mesecu prejšnjega leta. Vir: SURS

Arhiv: 6 namigov za uspešno postavljanje ciljev zaposlenih

Postavljanje smiselnih in dosegljivih ciljev za vsakega člana vašega tima je včasih težko. Na portalu officevibe.com smo našli 6 namigov, kako uspešno določati cilje zaposlenih.

Arhivi