Združenje za tekstilno, oblačilno in usnjarsko predelovalno industrijo

Novice


Arhiv: VABILO 3. mednarodna konferenca EPNOE

Evropska mreža odličnosti “European Polysaccharide Network of Excellence (EPNOE)”in združenje “Cellulose and Renewable Materials”, ki deluje pod okriljem “American Chemical Society (ACS)” vas vabita, da se udeležite 3. EPNOE mednarodne konference (»3rd EPNOE International Polysaccharide Conference (EPNOE 2013)«, ki bo potekala med 23. in 26. septembrom 2013 v Nici, Francija. Konferenca EPNOE 2013, z naslovom »Polisaharidi in polisaharidni derivatni produkti – od bazičnih raziskav do uporabe (»Polysaccharides and polysaccharide-derived products, from basic science to applications«) bo predstavila tematike znanstvenih raziskovanj na področju polisaharidov in njihove uporabe. Namen konference je prav tako vzpostavitev foruma med akademsko, raziskovalno in industrijsko sfero ter študenti, ki aktivno delujejo na področju polisaharidov in njihovih produktov vključno z bioplastiko.

Konferenca EPNOE 2013 bo zajemala naslednja področja:

1. Naravna sestava in razgradnja (»Natural assemblies and dis-assembling«)

-Biosinteza polisaharidov: strukturni in kemijski vidiki

-Razgradnja polisaharidov in ekstrakcije

-Fizikalna, strukturna, površinska in kemijska karakterizacija polisaharidov

-Fizikalna, površinska, kemijska in encimatska degradacija, funkcionalizacija in modifikacija polisaharidov

2. Ponovna sestava polisaharidov in njihove odgovarjajoče lastnosti (»Re-assembling of polysaccharides and property related performances«)

-Gorivo in energija iz polisaharidov

-Hrana/krma

-Zdravje in kozmetika

-Materiali za inženirstvo in stavbarstvo

-Bioplastika in vlaknotvorni kompoziti za ojačitev (priprava, sinteza, karakterizacija, predelava in lastnosti) izdelani ali pridobljeni iz polisaharidov

3. Okoljevarstvena prednost

-Okoljevarstvena analiza izdelkov izdelanih ali pridobljenih iz polisaharidov

4. Nove smernice razvoja

-Posebna sekcija bo posvečena novim vidikom razvoja in aplikacijam na področju polisaharidov, ki niso zajeta v zgoraj naštetih tematikah

Podrobnejši opis tem in kratkega seminarja o bioplastiki, ki se bodo odvijali na konferenci se nahaja na http://epnoe2013.sciencesconf.org.

Fotogalerija