Združenje za tekstilno, oblačilno in usnjarsko predelovalno industrijo

Novice


Arhiv: Označevanje tekstilnih izdelkov

Za tekstilne izdelke dane na trg EU veljajo naslednji predpisi: 

 

Pojasnilo: Uredba razveljavlja Pravilnik o navajanju surovinske sestave in o tekstilnih imenih (Uradni list RS, št. 109/99, 92/02, 34/04, 36/05, 2/07, 4/08, 76/10), neuradno prečiščeno besedilo. Tekstilni izdelki, ki so v skladu s tem pravilnikom in so bili dani na trg pred 8. majem 2012, so lahko dostopni na trgu še do 9. novembra 2014.

  • Označevanje varovalnih oblačil: Tekstilni izdelki, ki so namenjeni varovanju pred minimalnimi tveganji, kot so delovne halje, enodelne in dvodelna zaščitna oblačila, varovalna oblačila za zaščito pred dežjem, itd. so tudi predmet zahtev Pravilnika o osebni varovalni opremi. Več>>>

Koristne informacije na področju tekstila lahko najdete tukaj>>>

Povezava na pogosta vprašanja najdete tudi na spletni strani Evropske komisije tukaj>>

 

Vir: www.mgrt.gov.si

 

Popust članom Združenja pri naročnini za uporabo spletne strani Oznake-tekstila.si

Oznake-tekstila.si so spletne strani, ki so nastale in se neprestano dopolnjujejo z novimi vsebinami. Urednica strani je dr. Urška Stankovič Elesini, ki pripravlja strani v sodelovanju s člani Odbora za spremljanje razvoja na področju tekstila in usnja pri MGRT.

Glavni namen je informiranje in svetovanje uporabnikom s področjaoznačevanjatekstilnih izdelkov in obutve v Sloveniji, državah EU ter drugih državah. Na spletnih straneh so poleg informacij o označevanju izdelkov v Evropski uniji ter po posameznih državah, objavljeni prevodi imen, okrajšav in blagovnih znamk tekstilnih vlaken ter informacije o surovinski sestavi, označevanju in sestavi tekstilnih vlaken, označevanju nege tekstilnih izdelkov, označevanju velikosti/dimenzij izdelkov ter druge vsebine povezane z označevanjem: etična trgovina, okoljske oznake, pravična trgovina, nove blagovne znamke, itd.

Spletne strani tedensko dopolnjujejo z novimi informacijami o označevanjem posameznih tekstilnih proizvodov ter obutve, novimi informacijami o označevanju po državah in novostmi na področju tekstilne zakonodaje v EU in Sloveniji. Vse informacije so objavljene tudi v arhivu novic. Ekipa spletnih strani odgovarja tudi na konkretna vprašanjanaročnikov.

Februarja letos je bila uvedena naročnina za dostop do vseh vsebin in storitev spletnih strani Oznake-tekstila.si. Na voljo je več paketov: M paketiomogočajo vpogled do vseh informacij na straneh ter novice in svetovanje, M+ paketi pa šeoglaševanje in promocijsko besedilo podjetja. Za lažjo odločitev za vplačilo želenega naročniškega paketa vam ekipa spletnih strani nudi tudi možnost enodnevnega brezplačnega dostopa.

Združenje za tekstilno, oblačilno in usnjarsko predelovalno industrijo ima svojega predstavnika v Odboru za spremljanje razvoja na področju tekstila in usnja, že vrsto let pa tudi uspešno sodelujemo z dr. Urško Stankovič Elesini. Zato smo se dogovorili, da imate člani našega združenja 10% popust pri letni naročnini.

Vsebino si lahko ogledate na naslovu www.Oznake-tekstila.si, za ostale informacije pa pišite na naslov info@oznake-tekstila.si.Ob prijavi ne pozabite napisati, da ste član ZTOUPI.

Fotogalerija