Zapri

Novice


Arhiv: BREZPLAČNI SEMINAR: Novosti v postopkih sklenitve in prenehanja pogodbe o zaposlitvi - Postojna, 18.12.2013

  

V sodelovanju s Pravno službo GZS vas v okviru projekta BiFlex, vabimo na brezplačni seminar:

NOVOSTI V POSTOPKIH SKLENITVE IN PRENEHANJA POGODBE O ZAPOSLITVI

v sredo, 18. decembra 2013 od 9h do 12h,
sejna dvorana GZS OZ Postojna, Cankarjeva 6, Postojna

NAMEN SEMINARJA: 
Novi ZDR-1 je v veljavi že pol leta, pred delodajalci pa je še vedno kar nekaj odprtih vprašanj.

S praktičnimi nasveti, na primerih, s prikazom nekaterih pogodbenih klavzul ter novimi možnostmi urejanja notranjih razmerij s področja zaposlovanja v podjetju, boste dobili informacije, kako se v praksi na pravilen način prilagoditi novostim, ki jih prinaša reforma trga dela. Dobili boste aktualne informacije iz prve roke, neposredno od članice Strokovne skupine za spremljanje izvajanja ZDR-1 pri Ministrstvu za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti ter izkušene strokovnjakinje s področja individualnih in kolektivnih delovnih razmerij

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN:
vodilnim delavcem in strokovnim sodelavcem zaposlene v pravnem, kadrovskem ali finančno-računovodskem oddelku in vsem, ki se želijo z omenjeno tematiko bolje in natančneje seznaniti.

VSEBINA SEMINARJA:
Delodajalci morajo spremeniti ustaljene procese vezane na sklepanje in prenehanje delovnih razmerij skladno z novim ZDR-1. Na seminarju boste izvedeli, kako pravilno na novo postaviti te procese, da ne bi prišlo do postopkovnih kršitev. Velik poudarek bo tudi na rešitvah v prehodnem obdobju, kjer v ZDR-1 obstajajo pravne praznine in bo delodajalec pogosto v dilemi, kako naj pravilno ravna. 

 

  • Odreditev opravljanja drugega dela
  • Čakanje na delo
  • Odpoved iz poslovnih razlogov
  • Izredna odpoved
  • Odpoved iz krivdnih razlogov
  • Disciplinski postopek
  • Varstvo pravic zaposlenih
  • Vpliv določb kolektivnih pogodb na postopke
  • Iztek postopkov po starem in novem zakonu

 

PREDAVATELJICA:
Metka Penko Natlačen, univ. dipl. pravnica z državnim pravniškim izpitom, samostojna pravna svetovalka v Pravni službi GZS, kjer se ukvarja z delovnim individualnim in kolektivnim pravom. Ima delovne izkušnje v gospodarstvu, sodstvu in raziskovalni dejavnosti. Dodatno se je strokovno izpopolnjevala v Dublinu, Torinu in Varšavi, Pragi, Firencah, Lyonu; v letu 2012 Državni komisiji za delovna razmerja na Irskem in Agenciji za koncilijacijo in arbitražo v Veliki Britaniji. Sodeluje v posameznih projektih kot mednarodni ekspert, nazadnje julija 2013 v Črni Gori. - Vsa leta deluje kot sodnica porotnica na delovnem in socialnem sodišču, kot članica strokovnih komisij za pripravo delovnopravne zakonodaje in komisij za razlago KP dejavnosti in mentorica. Je vodja mediacijske skupine pri GZS, ter soavtorica dveh strokovnih publikacij s tega področja. Pridobila je certifikat pooblaščenke za preprečevanja mobbinga na delovnem mestu in je certificirani NLP praktik. Predava in objavlja s področij vprašanj individualnega in kolektivnega delovnega prava, nekonfliktne komunikacije in mediacije v delovnem okolju. 

PRIJAVE:
Prijave sprejemamo do ponedeljka 16. decembra 2013 oz. do zapolnitve mest preko on-line prijavnice spodaj do ali na e- naslov tina.janus@gzs.si.

EKSKLUZIVNO:

Udeleženci seminarja pridobijo tudi 10% popust pri naročilu najnovejšega priročnika Vodnik po novem ZDR-1.

  

VODNIK PO NOVEM ZAKONU O DELOVNIH RAZMERJIH – priročnik za prakso

Primerjalna tabela  starega in novega ZDR, praktični nasveti, opozorila delodajalcem, vzorci pogodb, klavzul in obvestil.

Več informacij in naročila  : http://pravniportal.gzs.si/slo/pravna_knjigarna/61364


Dodatne informacije:
GZS, Območna zbornica Postojna
Tel.: 05/7200 110
E-naslov: oz.postojna@gzs.si

 

Projetk »BiFlex – Fleksibilnost v bipartitnem socialnem dialogu« delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru razvojne prioritete »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti prednostne usmeritve« ter prednostne usmeritve »Pospeševanje razvoja novih zaposlitvenih možnosti« Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 – 2013.

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.