Zapri

Novice


Arhiv: Odmevi in odzivi z infrastrukturne konference InfraKon 2014

 
V sredo, dne 12. novembra 2014 je v Kristalni palači v BTC potekala Infrastrukturna konferenca, InfraKon 2014 z delovnim naslovom: Izgradnja prihodnjih prometnih infrastrukturnih projektov v Sloveniji – razvojna priložnost ali razvojna nujnost? GZS je bila soorganizator tega mednarodnega dogodka.  

Na konferenco smo kot govorce pridobili prvovrstne domače in tuje strokovnjake s področja infrastrukture, projektnega vodenja, planiranja in bančništva.Vsebinska razprava o pomenu prometne infrastrukture in potrebnost izgradnje novih infrastrukturnih projektov je potekala v posebej ustanovljenem petindvajset članskem Programskem in organizacijskem odboru konference, kjer so zbrani strokovnjaki podjetij, ki so udeleženi v procesu gradnje, vzdrževanja, upravljanja in financiranja prometne infrastrukture. Po izvedbi konference načrtujemo nadaljevanje aktivnosti, saj želimo prispevati k pospeševanju dejavnosti in iskanju konsenza za izvedbo prihodnjih investicij.

Cilji organizacije strokovne konference so bili naslednji:
• Ustvariti platformo za zagotavljanje boljše komunikacije in pretoka informacij.
• Povezati velike državne in zasebne institucije ter naročnike.
• Pripraviti kakovostne zaključke srečanja, ki bodo pomagali dokončati Resolucijo o
prometni infrastrukturi in jo implementirati v praksi.
• V aktivnosti prizadevanj za sistematična vlaganja v prometno infrastrukturo vključiti finančne institucije in banke.
• Nadaljevati aktivnosti tudi po zaključku konference.
  
 

Poglejte tudi:

15.12.2014: Financiranje prometnih projektov z evropskimi sredstvi v Sloveniji
Informativni dan za slovenske prijavitelje projektov IPE organizira Ministrstvo za infrastrukturo v sodelovanju z Evropsko komisijo.


20.11.2014: 2nd European Engineers' Day / 
2. evropski dan inženirjev: "Mobile engineers build and innovative Europe" - Click for start / Pritisni za začetekPosnetki so objavljeni tudi na e-izobraževalnem portalu Inženirske zbornice Slovenije in sicer na tej povezavi.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.