Koroška gospodarska zbornica

Novice


Priložnosti za mlade: prijava na razpis za inovacije in povezovanje z inovativnimi podjetji

Mladi ideja energija inovacija Koroška gospodarska zbornica

Priložnosti za mlade: prijava na razpis za inovacije in povezovanje z inovativnimi podjetji

 

Kako spodbuditi mlade, da svoje ideje spravijo v življenje? V Skupini stroka.si mladim ponujajo sodelovanje, mentorski program, tridesetletne izkušnje in inovativni duh. V sodelovanju s Koroško gospodarsko zbornico je ena od poti do uspeha tudi sodelovanje na razpisu GZS za inovacije.

 

Idej mladim nikoli ne zmanjka. Kar vsekakor ne velja zgolj pregovorno. Na Koroškem pa sploh ne. Vsaka nova generacija zlasti ob novih tehnologijah prinaša nove inovacije. Tega se na podlagi tridesetletnih izkušenj na področju digitalne tehnologije dodobra zavedajo tudi v Skupinistroka.si. »Presoja, da je z novimi tehnologijami že vse rešeno, vsekakor ne drži. Zato potrebujemo mlade in njihove predloge,« je vodilo Sandija Markona, ustanovitelja in direktorja Skupine stroka.si ter člana in ocenjevalca komisije razpisa za inovacije pri GZS Koroška gospodarska zbornica.

 

Nove generacije si domislijo nove predloge. Predlogi, ki lahko (p)ostanejo rešitve. Rešitve, ki lahko (p)ostanejo preboji. Preboji, ki lahko (p)ostanejo uspeh. Začnejo se lahko tudi na takih razpisih. »Zelo veseli in ponosni smo, da vsako leto sprejmemo zelo veliko število inovacij. V tem času smo v Sloveniji nagradili prek 11 tisoč inovatorjev in izpostavili več kot 3.400 inovacij!« poudarja Katja Pokeržnik, direktorica Koroške gospodarske zbornice in koordinatorka projekta priznanj za najboljše inovacije na GZS.

 

Številke, ki jih v kontekst dodatno umesti Matjaž Aberšek, direktor podjetja AMAO in predsednik regionalne komisije Koroške gospodarske zbornice za inovacije: »Že vrsto let z veseljem ugotavljamo, da smo Korošci zelo inovativni. Glede nato, da nas je samo 3% vseh državljanov, beležimo precej višje rezultate od povprečja. Ni čudno, ko pa smo prav pri nas prvi začenjali recimo na področju socialnih inovacij. Na področju digitalizacije pa premore ravno Skupina stroka.si vrhunske strokovnjake, ki skrbijo za vedno bolj interativne inovacije. Pred leti smo prav zato povabili gospoda Markona v našo ekipo, da je s svojimi izkušnjami zapolnil vrzel.«

Več si preberite TUKAJ

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.