Članski center

Glavne prednosti

Članstvo v Gospodarski zbornici Slovenije prinaša številne ugodnosti in poslovne koristi:

  • - ažurne poslovne informacije na enem naslovu informacije iz 50 mednarodnih panožnih zbornic in institucij
  • - udeležbo na dogodkih namenjenih samo za člane
  • - tudi do 50 odstotkov popusta na najrazličnejše plačljive produkte in storitve, od udeležbe na dogodkih do oglaševanja in najema prostora
  • - vključenost v združenje 7.200 podjetij, s katerimi lahko izmenjujete mnenja, izkušnje in dobre prakse
  • - vpetost v mrežo Eurochambres, ki vključuje 1.700 zbornic ter 20 mio podjetij v 43 evropskih državah

Eno samo podjetje moči za dosego sprememb nima. Veliko število močnih, uglednih in uspešnih podjetij to moč ima. Zato strnimo svoje vrste in bodimo povezani.

Člani o članstvu

Če imaš v oblaku le elektronsko pošto, potem še gre, če pa imaš nabavne cene, pogodbe s svojimi partnerji, potem privlačno nizka cena velikih oblakov postane nepomembna.
Pri davčnih blagajnah se je GZS že izkazala, ko je povezala programerska podjetja kot sogovornike finančnemu ministrstvu.

Edo Cof, družinsko podjetje Opal

Več izjav članov

dr. Busch-Pusitsch, podjetje NHZ d.o.o.: »Postali smo del velike družine«

GZS je organizacija s prek 160 letno tradicijo, ki združuje največje število podjetij v Sloveniji in kot taka je članica mednarodnih združenj. Kot predstavnik delodajalcev v Sloveniji je izjemno vpeta v mednarodne tokove in tudi povezana z državnimi institucijami v Sloveniji. S članstvom smo tako postali del velike družine. Tako s podporo GZS in drugih institucij optimistično verjamemo, da bomo uspeli tudi v drugih EU državah, kar nam je že uspelo z vodo Dana, ki jo na Bližnjem vzhodu ekskluzivno zastopa podjetje Bioglobal. Tako NHZ kot Bioglobal zanimajo tudi slovenski proizvajalci in kot člani GZS smo lažje del mednarodnih aktivnosti, ki so pomembne za izvoz in uvoz.Vojmir Urlep, predsednik uprave Lek

S preprečitvijo predlagane davčne reforme, ki je napovedovala znižanje investicijskih in razvojnih olajšav, so se povečale možnosti Leka, da še naprej razvija svoj razvojni center. S to akcijo pod taktirko GZS smo tako ohranili potencial za nove zaposlitve visoko kvalitetnih kadrov.dr. Denis Mancevič, direktor za korporativno komuniciranje, Slovenska industrija jekla

Gospodarstvo, ki je gonilo celotnega razvoja slovenske družbe, mora še naprej govoriti z enotnim glasom. Nujno potrebujemo bolj konkurenčne pogoje poslovanja, zlasti pri obdavčitvi plač ter energetskih in okoljskih dajatvah, ki so v primerjavi s povprečjem EU občutno previsoke. In tukaj so bili s pomočjo GZS že storjeni pomembni koraki naprej.
Iztok Živko, generalni direktor Tevel

Preko Centra za mednarodno poslovanje pri GZS smo prišli do pomembnih kontaktov na tujih trgih v naši dejavnosti, s katerimi sedaj aktivno komuniciramo in resno računamo na konkretne posle z njimi.
dr. Jožica Rejec, predsednica uprave Domel Holding

Prejeto priznanje je v Sloveniji povečalo prepoznavnost našega podjetja kot inovativnega podjetja, s tem pa smo izboljšali svoj položaj zaželenega delodajalca. Kot inovativno podjetje namreč lažje prihajamo do dobrih kadrov, kar je za našo dolino zelo pomembno.
Marjan Rožman, direktor podjetja Quadrofoil

Prejeto priznanje je povečalo prepoznavnost blagovne znamke Quadrofoil in inovativnega energetsko učinkovitega plovila Quadrofoil Q2 Electric na domačem trgu in odprlo pot do novih poslovnih stikov. Ob tem so tudi avtorji inovacije bili deležni zelo odmevnega pozitivnega mnenja strokovne in splošne javnosti, kar daje veliko kreativno vzpodbudo vsem udeleženim v projektu pri nadaljevanju razvoja.Monika Adrinek, vodja prodaje Maremico

Na spletu je ogromno informacij za podjetja, ki pa včasih niso popolnoma jasne, zato nam takrat zelo pomagata GZS in njihova storitev Infopika, kjer dobimo jasno informacijo, kaj so obveznosti in pravice našega podjetja.
Sara Čučnik, izvršna direktorica za ekonomiko, Ydria motors

Na seminarju kreativnosti in vodenja: »V nekaj urah tri odlične predavateljice, dinamične delavnice, odlične priložnost za mreženje ... in 3krat nova znanja oziroma pridobljene veščine… Poleg idej za službo še mnogo uporabnih naukov za življenje.
Jasna Triller, direktorica, IDentiks kartični sistemi

Certifikat Excellent SME našim partnerjem sporoča, da smo zanesljiv partner glede plačilne sposobnosti, bodočim kupcem pa je odraz zaupanja naših dosedanjih uporabnikov tako v smislu kakovosti izdelkov in zanesljivosti dobav kot tudi konkurenčnih cen.
Andrej Repše, ustanovitelj in prokurist, Armat projekt

Nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke potrjuje našo poslovno uspešnost, inovativnost in dolgoročno razvojno naravnanost. Pomeni priznanje v slovenskem gospodarskem prostoru in nagrado dolgoletnih prizadevanj tako vodstva kot podjetja. Dviguje našo prepoznavnost, ki jo cenijo tudi naši poslovni partnerji.Marjan Mačkošek, glavni direktor, Štore Steel

Murphy pravi: ʻČe pustiš zadevam, da grejo po svoji poti, potem gredo samo na slabše.ʼ Zato je nujno, da ukrepamo skupaj. Samo povezano gospodarstvo ima moč.
Branko Rožič, direktor, Količevo karton

Verjamem, da bomo v okviru strateških skupin Slovenija 5.0 in predstavnikov podjetij v tuji lasti že v roku enega leta ustvarili boljše pogoje za gospodarstvo v Sloveniji.
Arne Mislej, izvršni direktor podjetja Solvera Lynx

Na slovenskem trgu še vedno ustvarimo največ prihodkov, zato je zdaj skrajni čas, da gremo na tuje trge… Program zbornice za internacionalizacijo je zelo soliden ter koristen in enostavno moraš biti del njega. Ne moreš oditi po zbornici, če nisi njen član.Igor Panjan, direktor podjetja Smart Product Agency

Članstvo v GZS vidimo predvsem kot certifikat zaupanja, kar pa najbolj spoštujejo ravno podjetja v tujini, kamor se širimo.


Sintija Križnič, direktorica Elpro Križnič

Za članstvo v GZS smo se odločili, ker smo videli dodano vrednost za naše podjetje, predvsem pri iskanju tujih partnerjev in pri strokovni pomoči, kot so razpisi in zakonodaja. GZS ima tudi veliko tehničnih seminarjev, ki nam bodo v veliko pomoč.Darjo Spagnolo, direktor podjetja Prosoft

Gospodarska zbornica Slovenije je pomembna institucija za mednarodno prepoznavnost slovenskega gospodarstva, katere poslanstvo je zelo pomembno, tako za posamezno podjetje kot za povezovanje podjetij v Sloveniji in na brezkompromisnem zunanjem trgu. Ker smo opazili potencialne sinergije, smo se odločili za pridružitev.

Kontakt

KONTAKT

Za več informacij o članstvu v GZS se obrnite na Članski center GZS.

Nataša Radić
T: 01 58 98 399
F: 01 58 98 100
natasa.radic@gzs.si 

www.gzs.si 

Porsche