Novice


Arhiv: Znižanje nadomestila za gospodarstvo za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Ajdovščina

 

Obveščam vas, da je Občinski svet Občine Ajdovščina na sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča za območje Občine Ajdovščina. Sprejete spremembe so v skladu z jeseni sprejetim dogovorom med GZS Severno Primorsko gospodarsko zbornico in  OOZ Ajdovščina in bodo pričele veljati v letu 2021.

Po številnih prejetih predlogih in pobudah za znižanje višine nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za gospodarstvo smo se predstavniki obeh zbornic v jesenskem času večkrat sestali s predstavniki Občine Ajdovščina in dosegli dogovor spremembe Odloka.

S spremembo odloka smo uskladili število točk za objekte gospodarske dejavnosti v I. območju (znižanje s 600 na 500 točk). Vrednost točke ostaja enaka lanski, t.j. 0,256 EUR in se v letu 2021 ne valorizira. Lastniki nepremičnin, namenjenih gospodarski dejavnosti v I. območju lahko v letu 2021 pričakujete okvirno 13 % nižje nadomestilo glede na leto 2020.

Zadovoljni smo, da je Občina Ajdovščina prisluhnila potrebam gospodarstva, za kar se zahvaljujemo vsem, ki ste k temu pripomogli, še  posebej županu, g. Beočaninu. 

V prilogi vam pošiljamo dopis župana, g. Beočanina z informacijami o odhodkih proračuna Občine Ajdovščina za leto 2021, neposredno povezane z gospodarstvom in nekaj drugih večjih projektov, ki se jih bodo v občini lotili prihodnje leto.

EKIPA GZS SPGZ

Fotogalerija





 

Arhivi