Novice


Arhiv: Slovensko - madžarski poslovni forum SMART CITY

Ob priložnosti obiska madžarske poslovne delegacije v Sloveniji, v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in madžarskimi partnerji, organiziramo Slovensko - madžarsko poslovno srečanje z bilateralnimi srečanji (B2B). Pričakujemo obisk madžarskih podjetij zainteresiranih za poslovno sodelovanje s slovenskimi na področju IKT in sicer pametnih mest in skupnosti, pametne tovarne in digitalizacije.

Arhiv: Poslovne priložnosti v Romuniji

Romunsko veleposlaništvo, v sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico in GZS-CEMP, organizira predstavitev in informativni seminar o poslovnih priložnostih za slovenska podjetja, ki jih zanima poslovanje z Romunijo.

Arhiv: Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o revidiranju - pripombe do 5.4.2024

Obveščamo vas, da je v fazi medresorskega usklajevanja predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o revidiranju. Predlog zakona je pomemben, saj med drugim v slovenski pravni red prenaša direktivo CSRD, ki ureja dajanje zagotovil revizorjev pri poročilih o trajnostnosti. Z namenom, da se v postopek sprejemanja zakonodaje vključi stališča članov GZS in pridobi tudi dodatne predloge, vas prosimo za podajo predlogov k priloženemu zakonu.

Arhiv: 8. strateška konferenca elektrodistribucije

Vljudno vabljeni na osmo Strateško konferenco elektrodistribucije Slovenije 2024 z naslovom Distribucija za okoljsko trajnost in tehnološki razvoj. Rdeča nit letošnjih razprav bo pot do zelene energetske preobrazbe distribucij z vpogledom v aktualne evropske trajnostne in razvojne trende.

Arhiv: Delodajalce vabimo k sodelovanju na Sejmu zaposlitvenih priložnosti

Napovedujemo vseslovenski zaposlitveni karierni dogodek, ki ga organizira Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje v četrtek, 9. maja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Poimenovali so ga Sejem zaposlitvenih priložnosti. Delodajalce vabimo, da izpolnite in oddate spletno prijavnico za sodelovanje na enem največjih zaposlitvenih dogodkov pri nas.

Arhiv: Arhiviranje kadrovskih dokumentov in izzivi pri vzpostavitvi digitalnih personalnih map

Vabimo vas na online izobraževanje Arhiviranje kadrovskih dokumentov in izzivi pri vzpostavitvi digitalnih personalnih map, ki bo 11. aprila 2024 ob 9.00 on line.

Arhiv: Vabimo vas na poslovno konferenco kmetijskih in živilskih podjetji zahodne kohezijske regije

Vabimo vas na poslovno konferenco kmetijskih in živilskih podjetji zahodne kohezijske regije, v petek 4. aprila s pričetkom ob 10.00 uri na lokaciji Hotela dvorec Convent Adrias v Ankaranu, Jadranska cesta 25, Ankaran. Osrednja tema dogodka bo namenjena trajnosti in inovacijam v agroživilskem sistemu ter aktivnostim, ki jih Zbornica kmetijskih in živilskih podjetji, regionalne gospodarske zbornice in regionalne razvojne agencije ponujajo podjetjem.

Arhiv: Skupaj gradimo trajnost

Trajnostno poslovanje ni več izbira, je naša nuja in priložnost, je naš boljši jutri. Pred vrati gospodarstva so velike zakonodajne spremembe in zahteve Evropske Unije povezane s trajnostjo.

Arhiv: Javni razpis P2 2024 – Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2024

Slovenski podjetniški sklad je objavil javni razpis, s katerim želi spodbuditi mlada inovativno naravnana podjetja (start-up podjetja) k realizaciji njihovih razvojnih potencialov in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev.

Arhiv: Izšla je prva letošnja številka revije Glas gospodarstva

Glas gospodarstva v letošnjem letu obeležuje 30 let druženja z bralci. Tudi v jubilejnem letu bo postavljal v središče aktualne izzive in vsebine za čim širši krog članstva GZS. Tokrat so v ospredju MSP-ji, prinaša pa še obilo informacij iz različnih panog in področij - o novih tehnologijah, medpanožnem sodelovanju, energetiki, povezljivosti, kadrih … in članke z uporabnimi pravnimi in finančnimi nasveti.

Arhivi