Novice


Arhiv: Upravljanje družinskih podjetij in nove oblike financiranja njihove rasti

Upravljanje družinskih podjetij in nove oblike financiranje njihove rasti so del enega od treh stebrov sodobne Gospodarske zbornice – pomoč malim in srednjim podjetjem pri njihovem razvoju in rasti. V torek, 23. aprila bomo na GZS gostili zelo visoke goste, ki bodo pomembno prispevali k pojasnjevanju dobrih praks pri upravljanju družinskih podjetij in možnostih njihovega financiranja.

Arhiv: VABILO na srečanje "Kultura in umetnost kot razvojna priložnost za goriško gospodarstvo", 9. april 2019

Mestna občina Nova Gorica in skupina za pripravo kandidature Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za Evropsko prestolnico kulture 2025 vabita na posvet "Kultura in umetnost kot razvojna priložnost za goriško gospodarstvo".

Arhiv: POZIV za pripombe na predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov

Na GZS smo v strokovno usklajevanje prejeli predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Vabimo vas, da nam pošljete pripombe na predlog zakona ZVOP-2. Vaše pripombe pričakujemo do 18.03.2019.

Arhiv: POZIV za informacije o težavah pri postopkih javnega naročanja

Ministrstvo za javno upravo je začelo s procesom »iskanja rešitev za izboljšanje sistema javnega naročanja tudi z vidika morebitne prenove Zakona o javnem naročanju«. Vabimo gospodarstvenike, da nam sporočite informacije o težavah, ki jih gospodarski subjekti zaznavajo v postopkih javnega naročanja, prav tako pa tudi pripombe na sedanji sistem javnega naročanja, sugestije za izboljšavo... Vaš odziv pričakujemo do 20.03.2019

Arhiv: Vabljeni k sodelovanju, 2. mednarodna konferenca Retracking

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na konferenci, ki jo posvečamo temi izdelkov in odpadkov, ki vsebujejo GFRP v krožnem gospodarstvu. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku. Konferenca bo potekala v četrtek 7. Marca od 15:00 do 18:00, v Benetkah, v Italiji, v Sali Polifunzionale del Palazzo della Regione, Palazzo della Regione Veneto - Fondamenta Santa Lucia, 23, Venezia, VE. Predhodna prijava je obvezna!

Arhiv: Proračun bolj ambiciozen od gospodarske rasti

Predstavljen rebalans državnega proračuna prinaša rast odhodkov za 530 mio EUR glede na leto 2018, pri čemer je ocena prihodnje gospodarske rasti nižja, kot je bila v 2018.

Arhiv: Veliko zanimanje srbskih podjetji za obisk slovenske delegacije

Ob priložnosti uradnega obiska predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja v Srbiji v sodelovanju med Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Javno agencijo SPIRIT, Ministrstvom za zunanje zadeve RS, Slovenskim poslovnim klubom Beograd, Privredno komoro Srbije in GZS organiziramo obisk slovenske poslovne delegacije v Beogradu.

Arhiv: Brezplačni posvet za delodajalce o novostih pri zaposlovanju tujcev

Slovensko gospodarstvo se v zadnjem času sooča s precejšnjim pomanjkanjem delavcev določenih poklicev, ta deficit pa rešuje tudi s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav. Predstavniki Ministrstva za javno upravo in Zavoda republike Slovenije za zaposlovanje bodo predstavili, kakšen je postopek, s katerim si delodajalci lahko skrajšajo postopek pridobitve enotnih dovoljenj in delovnih dovoljenj ter kakšne so novosti in spremembe v postopku dopolnjevanja vlog za enotna dovoljenja, prav tako bo mogoče izvedeti, kaj bo prinesel sporazum s Srbijo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.