Novice


Arhiv: Kako pripraviti dobro prijavo

Arhiv: Dan slovenskega lesarstva 2024

Dogodek bo fokusiran na dogajanje na najpomembnejših izvoznih trgih, aktivnostih in razvojnih spodbudah za lesno panogo, na primere razvoja novih lesnih materialov in inovativne uporabe lesa pri gradnji in obnovi objektov ter odprto razpravo med raziskovalci, podjetji ter dobavitelji tehnološke opreme glede izzivov razvoja v luči prehoda v krožno ekonomijo ter prilagajanja učinkom klimatskih sprememb.

Arhiv: Novi standardi in zakonske omejitve za uvoz izbranih skupin proizvodov v Egipt

Egipt je nedavno napovedal uvedbo novih standardov in trgovinskih omejitev za uvoz izbranih skupin proizvodov v Egipt. Če bo z napovedanimi tehničnimi omejitvami prizadet tudi izvoz vašega podjetja v Egipt in bi to želeli deliti z Veleposlaništvom RS v Kairu in GZS, vas naprošamo, da komentarje sporočite po e-pošti na naslova Tadej.Bojnec@gov.si in natasa.turk@gzs.si, najkasneje do 26. februarja 2024.

Arhiv: Spletni posvet za delodajalce: Novosti pri ukrepih za lažje zaposlovanje tujih delavcev

Zaradi velikega povpraševanja po delovni sili, ki je v Sloveniji primanjkuje, Območna služba Ljubljana organizira posvet za delodajalce. Rezervirajte si čas v četrtek, 29. 2. 2024, od 8:30 do 10:00.

Arhiv: Predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o javnem naročanju - pripombe do 21.2.2024

V državni zbor je bil vložen predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o javnem naročanju. Predlog zakona se nanaša na ureditev sorazmernosti cen pri nabavi medicinskih pripomočkov in medicinske opreme na področju zdravstva.

Arhiv: Ponudba Član Članu - Februar 2024

Člani GZS so tudi v mesecu februarju za vas pripravili posebne ponudbe.

Arhiv: MGTŠ: Poziv za predložitev dokazil o dejanski škodi za poplave v juliju 2023

Oškodovanci, ki so med 12. in 13. julijem 2023 ter 17. in 25. julija 2023 utrpeli škodo v poplavah, so prejeli elektronski poziv ministrstva k predložitvi dokazil o dejanski škodi. Rok za oddajo dokazil je 26. februar 2024.

Arhiv: Brezplačna 50-urna začetna tečaja španskega in ruskega jezika

Vabimo vas na brezplačna začetna tečaja španskega in ruskega jezika.

Arhiv: Carinski postopki

Arhiv: Objavljen predlog novele Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev

Med najpomembnejšimi spremembami in dopolnitvami v predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki ga je pripravilo ministrstvo za delo, je m. d., da bo vlagatelj namesto dosedanje najmanj enoletne pogodbe o zaposlitvi lahko predložil pogodbo o zaposlitvi z veljavnostjo najmanj 6 mesecev ter da bo plača imetnika modre karte EU namesto dosedanjega 1,5 kratnika povprečne letne bruto plače morala biti v višini najmanj povprečne letne bruto plače v RS, nazadnje objavljene v Uradnem listu RS. Predloge in komentarje lahko posredujete na e-naslov pravnasluzba@gzs.si do petka, 2. 2. 2024.

Arhivi