Tržne storitve

Novice


Arhiv: Največje in najpogostejše napake ob najemanju bančnega posojila

Podjetnik se o najemu posojila največkrat odloča na podlagi svojih poslovnih potreb, ne razmišlja pa o tem, kakšna finančna struktura je za njegovo podjetje najbolj primerna in na dolgi rok vzdržna. Želi posojilo, velikokrat pa ne ve, ali naj bo to kratkoročno ali dolgoročno, z mesečnim zniževanjem anuitete ali s poplačilom ob zapadlosti, kako bo najem tega posojila vplival na likvidnost podjetja oziroma iz katerega vira se bo posojilo vračalo.

V UniCredit Bank podjetjem svetujemo, kakšna finančna struktura je zanje najboljša in glede na odplačilno sposobnost tudi najbolj primerna. Zelo pomembno pa je, da ima podjetje natančno opredeljen cilj, ki ga želi z najemom posojila doseči, izdelan poslovni načrt ali strategijo podjetja in jasno sliko o tem, kako bo posojilo vrnilo.

Izkoristite sinergijske učinke

Podjetjem svetujemo, da iščejo sinergijske učinke s ponudbami poslovnih partnerjev, kot so SID banka, Slovenski podjetniški sklad, Evropska investicijska banka.. Ti podjetnikom nudijo specializirane produkte po ugodnejših pogojih v primerjavi s tržno ponudbo. V današnjem času, ko je situacija na trgu zelo nepredvidljiva, so tovrstne iniciative zelo dobrodošle in v UniCredit Bank jih znamo integrirati v ponudbo strankam.

Kaj takrat, ko se pojavijo težave z odplačevanjem posojila

Makroekonomska situacija je veliko podjetij pripeljala tudi do težav pri odplačevanju kreditnih obveznosti. Da lahko težave pravočasno rešimo, še bolje preprečimo, je potrebno tesno sodelovanje med stranko in banko, zato podjetjem vedno svetujemo, da se ob prvih znakih finančnih težav pogovorijo z bančnim svetovalcem, torej še preden pride do nezmožnosti odplačevanja dolgov. Ključ do optimalne rešitve je pravočasna reakcija na razmere, v katerih se je podjetje znašlo, ter jasno zastavljena poslovna strategija za naprej.

Kako do pravega nasveta?

Izpolnite obrazec in  si na ta način zagotovite sestanek z bančnim svetovalcem, ki razume potrebe vašega posla

 

Fotogalerija