Tržne storitve

Novice


Arhiv: Promocija na 2. Vrhu malega gospodarstva

Arhiv: Vabilo oglaševalcem - Okoljski dan gospodarstva 2013

Izkoristite možnost promocije na enem izmed večjih dogodkov GZS s področja varstva okolja.

Arhiv: Gorenje objavlja razpis

Arhiv: S spletno stranjo do večje prodaje na domačem in tujih trgih

Brez visoke uvrstitve na iskalnikih, bo tudi prodaja preko spletne strani nižja. Ste preverili na kateri strani se nahaja vaša spletna stran, če v iskalno polje v Google vpišete ime vašega izdelka, ki pa prodajate, ali storitve, ki jo ponujate? Se niste našli na prvi strani? Tudi na drugi ne? Prijavite se na brezplačni seminar, ki bo ta četrtek na GZS. Še nekaj prostih mest!

Arhiv: Negotovost v mednarodnem okolju narašča

V reviji Konjunkturna gibanja - november, št. 3/2011, ki izhaja že 19. leto, v SKEP GZS ugotavljamo, da negotovost v mednarodnem okolju še narašča. Gospodarska kriza se po kratkotrajnem olajšanju v prvi polovici leta 2011 ponovno krepi. Gospodarska klima in zaupanje sta na zgodovinsko nizkih ravneh, v evro območju se je poglobila dolžniška kriza, prebivalstvo varčuje. Posledica vseh teh dejavnikov je zastoj gospodarske rasti v drugi polovici leta 2011 in v začetku leta 2012. Preveč obljub in premalo ukrepanja je povod za rast nezaupanja in dvome v prihodnost evro območja. Evropska komisija pripravlja ukrepe, od njihove učinkovitosti je odvisno, ali se bo zaupanje in rating evro območja povečalo. Za zdaj najbolje kaže Nemčiji, v težavah je Francija, zaupanje in rating drastično padata Italiji. Cene surovin se nižajo, a so še vedno so višje kot kdajkoli doslej. Ohlaja se rast v Ameriki, Aziji, rast v Rusiji je pogojena z visoko ceno energentov.

Arhiv: Tekoča ekonomska gibanja + Zadnji podatki

Izšla je nova številka Tekočih ekonomskih gibanja z najnovejšimi makroekonomskimi kazalci. Napovedi nižjih gospodarskih rasti znižujejo cene svetovnih surovin, saj je ponudba surovin vsaj ponekod večja od rasti povpraševanja. Cene energetskih surovin so se avgusta znižale za 6,3 odstotka, septembra pa zvišale za 0,4 odstotka. Tako so bile septembra letos v obdobju enega leta (IX 2011/IX 2010) višje za 31,6 odstotka. Cene nafte Brent se je avgusta pocenila za 5,5 odstotkov, septembra pa povišala za 0,7 odstotka in dosegla 110,9 USD/sod, 13. oktobra dosegla 111,90 USD za sod.

Arhiv: Nova pravila INCOTERMS 2010

Arhiv: Izšla je jubilejna zgoščenka Gospodarske pogodbe

Ekskluzivno za člane GZS: 10. zgoščenka v zbirki CD.GZS z naslovom Gospodarske pogodbe, na kateri so zbrani številni vzorci pogodb skupaj z nasveti in navodili. Vzorci pogodb, ki se najpogosteje sklepajo pri mednarodnem poslovanju, so pripravljeni tudi v angleškem jeziku.