Novice


Arhiv: DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA ZA MLADINO IN STARŠE!

 

27. novembra 2014,  ob 16. uri smo prvič izvedli vseslovenski dan odprtih vrat našega gospodarstva za mladino in starše. Takrat je  več kot 170 podjetij po vsej Sloveniji  odprlo svoja vrata devetošolcem in njihovim staršem ter jim predstavilo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem delovnem okolju.

Z akcijo, v kateri je sodelovalo več kot 170 podjetij in več kot 300 šol  prek Gospodarske zbornice Slovenije, Zavoda RS za zaposlovanje in Zavoda RS za šolstvo kot glavnih organizatorjev tega dogodka, smo mladini in njihovim staršem približali nekatere očem bolj skrite poklice ter ponudili čim več  koristnih informacij o delovnih procesih, naravi in pogojih dela v realnem delovnem okolju. Na tak način razbijamo številne stereotipe o »manj« oz. »bolj« priljubljenih  poklicih ter omogočamo spoznavanje obetavnih poklicev, ki jih slovensko gospodarstvo potrebuje.


Več utrinkov na Facebook strani GZS

 

Na obiske podjetij je bilo prijavljenih skoraj 2.500 staršev in njihovih otrok. Na vprašalnike, ki jih je pripravil Zavod RS za zaposlovanje, je v  podjetjih  odgovorilo 1.308 otrok in staršev po vsej Sloveniji, kar je nad pričakovanji, saj gre za prvi takšen vseslovenski dogodek in  je plod tesnega sodelovanja treh pomembnih ustanov na trgu dela: Gospodarske zbornice Slovenije, Zavoda RS za zaposlovanje in Zavoda RS za šolstvo.

Veliko zanimanje staršev in otrok je bilo za podjetja s področja strojništva, elektro industrije, računalništva ter kemije. Po prvih odzivih sodeč, so bili obiskovalci izjemno navdušeni nad takšno neposredno predstavitvijo podjetij oz. poklicev in kompetenc.

 

Z Dnevom odprtih vrat slovenskega gospodarstva smo tako pomagali šolajoči  mladini in staršem lažje sprejeti odločitve, povezane z nadaljnjim izobraževanjem ter prispevali k prepoznavnosti poklicev, ki jih slovensko gospodarstvo potrebuje.  Kar 95 % udeležencev, ki se je dogodka udeležilo v različnih podjetjih po Sloveniji, je v anketnem vprašalniku odgovorilo, da je dogodek izpolnil njihova pričakovanja in bi se takšnega dogodka v prihodnje še udeležilo. 


Okrogla miza: "Poklici, ki jih potrebuje naše gospodarstvo"
pred Dnevom odprtih vrat slovenskega gospodarstva
za mladino in starše

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.