Novice


Arhiv: Obvestilo Medobčinskega kriznega štaba občin Postojna in Pivka glede brezplačne oskrbe agregatov z naftnimi derivati

Medobčinski krizni štab občin Postojna in Pivka gre v zagon gospodarstva

Postojna, 9.2. 2014 - Zaradi močno prizadetega gospodarstva na Postojnskem in Pivškem, kar je posledica vremenske ujme in izpada v oskrbi z električno energijo, se je v soboto, 8. 2. 2014 ustanovil Medobčinski krizni štab občine Postojna in Pivka. Medobčinski krizni štab občine Postojna in Pivka je nastal z namenom, da se z dobaviteljem električne energije v obeh občinah, gre za podjetje Elektro Primorska, uskladi oskrbo agregatov z naftnimi derivati za potrebe gospodarstva, obrtništva, podjetništva, kmetij ter za druge nujne naloge zaščite in reševanja. Zagon gospodarstva je nujen, saj bo dolgoročno nedelovanje gospodarskega sektorja privedlo do propada podjetij, večje brezposelnosti in še šibkejše socialne slike v regiji.

Na ustanovnem sestanku, na katerem so sodelovali župan Občine Postojna in začasni poveljnik CZ Občine Postojna Jernej Verbič, župan Občine Pivka Robert Smrdelj, podžupan Občine Postojna Boštjan Stegel, direktorica občinske uprave Pivka Mihaela Smerdel in organizacijski vodja kriznega štaba za območje Občine Postojna Sandi Curk, je bilo sprejeto, da bo od ponedeljka, 10. 02. 2014 pooblaščeni distributer za oskrbo agregatov z gorivom oskrboval vse agregate, ki so v zakupu ali v lasti, gospodarstvenikov, obrtnikov, kmetov in podjetnikov, ki se lahko z lastnim agregatom priklopijo na transformatorsko postajo. Prva tako se bo zagotavljajo naftne derivate za tiste gospodarske subjekte, obrtnike, podjetnike in kmetije, ki nimajo možnosti priklopa agregatov na transformatorsko postajo, pod pogojem, da so priklopljeni pred merilnim mestom. Stroške točenja naftnih derivatov bo nosilo podjetje Elektro Primorska.

Gospodarstveniki, podjetniki, obrtniki bodo o možnosti brezplačne oskrbe agregatov z naftnimi derivati obveščeni prek območnih Gospodarske in Obrtno – podjetniške zbornice, kmetije pa prek lokalne Kmetijske svetovalne službe , dodatno tudi prek medijev.

Gospodarstveniki, podjetniki, obrtniki in kmetje bodo morali za brezplačno oskrbo agregatov z naftnimi derivati, na podlagi vloge, ki bodo na voljo na Občinah Postojna in Pivka, pridobiti soglasje. Vloge bodo na voljo od ponedeljka, 10. 2. 2014, od 8. ure naprej. Ekipe Elektro Primorske bodo po potrjeni vlogi prvo oskrbo agregatov z naftnimi derivati opravile v roku 10 ur. Za nadaljnji načrt za oskrbo agregatov z naftnimi derivati bodo glede na potrebe skrbele ekipe Elektra Primorske.

Dragana Čolić
Odnosi z javnostmi
Krizni štab za območje Postojne
040 642 402

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.