Novice


Arhiv: SEMINAR: Gremo na dopust-za koliko časa?- Postojna, 06.01.2014

 Popust za člane GZS  


Območna zbornica Postojna organizira aktualni strokovni seminar:


GREMO NA DOPUST – ZA KOLIKO ČASA?

v ponedeljek, 06. januarja 2014 ob 9h,
sejna dvorana GZS OZ Postojna, Cankarjeva 6, Postojna

Vsak delodajalec se vsakodnevno in na vsakem koraku srečuje s spremembami. Te segajo na področje zakonodaje, delovnih pogojev, delovnih procesov in še bi lahko naštevali. V letošnjem letu so bile te spremembe še posebej izrazite, saj se je spremenil pretežni del delovno pravne zakonodaje, s tem pa tudi pravice in dolžnosti tako delodajalcev kot tudi delavcev. Izbrali smo majhen, a pomemben del teh sprememb, ki uravnavajo pravice do letnega dopusta in s to pravico povezanim izplačilom v obliki regresa. Omenjeni temi bomo posvetili malo več pozornosti in zato vas vabimo, da se nam pridružite na našem seminarju. Pozabili pa ne bomo niti na t.i. izredni dopust in neplačani dopust.

NAMEN SEMINARJA: 
Seznanili vas bomo z vsemi spremembami povezanimi z letnim dopustom in regresom, ki jih je prinesel novi Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1). Predstavili vam bomo, kaj je po novem zakonu določeno drugače. Opozorili vas bomo, na katera vprašanja morajo biti delodajalci še posebej pozorni pri odmeri letnega dopusta za delavca in kdaj delavec po novem pridobi pravico do letnega dopusta. Pojasnili bomo, kakšne možnosti ima delodajalec v primeru preveč izrabljenega dopusta in kako je v tem primeru z regresom. Osvetlili in odgovorili bomo tudi na druga pomembna vprašanja povezana z letnim dopustom in regresom.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN:
vodilnim delavcem, zaposlenim v pravnem, kadrovskem in računovodskem oddelku in vsem ostalim, ki se želijo z omenjeno tematiko bolje in natančneje seznaniti

VSEBINA SEMINARJA:

  • Zakaj letni dopust?
  • Koliko dopusta delavcu pripada po novem in kako ga določimo?
  • Zakaj sorazmerni del letnega dopusta in kdaj?
  • Ali delavcu še pripada celotne letni dopust že ob začetku koledarskega leta?
  • Kdaj lahko delavec koristi dopust?
  • Ali je letni dopust dvojni strošek delodajalca?
  • Koliko regresa za letni dopust pripada delavcu?
  • Izredni dopust: kdaj in koliko časa?
  • Izredni dopust in neplačani dopust

 

PREDAVATELJICA:
Polona Fink Ružič, univ. dipl. pravnica s pravniškim državnim izpitom, je namestnica direktorja Pravne službe za individualna in kolektivna delovna razmerja. Ima izkušnje na področju gospodarskega in delovnega prava, in sicer v odvetništvu, na sodišču in sedaj na GZS. Je avtorica strokovnih člankov in publikacij z navedenih področij. Imenovana je tudi v Strokovno delovno skupino za spremljanje izvajanja ZDR-1 pri Ministrstvu za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti.

KOTIZACIJA:

  • Za člane GZS znaša kotizacija 50,00 EUR + 22% DDV za posameznega udeleženca iz podjetja, člana GZS
  • za ostale udeležence 100,00 EUR+ 22% DDV za posameznega udeleženca iz podjetja, ki ni član GZS

Vsakemu nadaljnjemu udeležencu iz istega podjetja, se prizna -15% popust na del kotizacije za izvedbo seminarja. Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, gradivo ter prigrizek med odmorom.
Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka 02924-0017841495, sklic 3100 + matična številka vašega podjetja.

Prijavite se lahko preko on-line prijavnice najkasneje do četrtka 02. januarja 2014 ali na e- naslov tina.janus@gzs.si. Eventualne odjave sprejemamo do 02.01. 2014 do 12.00 ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

EKSKLUZIVNO:

Udeleženci seminarja pridobijo tudi 10% popust pri naročilu najnovejšega priročnika Vodnik po novem ZDR-1.

  

VODNIK PO NOVEM ZAKONU O DELOVNIH RAZMERJIH – priročnik za prakso

Primerjalna tabel starega in novega ZDR, praktični nasveti, opozorila delodajalcem, vzorci pogodb, klavzul in obvestil.

Več informacij in naročila  : http://pravniportal.gzs.si/slo/pravna_knjigarna/61364


Dodatne informacije:
GZS, Območna zbornica Postojna
Tel.: 05/7200 110
E-naslov: oz.postojna@gzs.si

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.