Novice


Arhiv: Aktualni seminar: Reforma trga dela- Kaj prinaša novi Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) - Postojna, 17.04.2013

 

Ugodnost za člane GZS


   
Popust za člane GZS  

Območna zbornica Postojna organizira aktualni strokovni seminar:
  
Reforma trga dela – priložnost za delodajalce
- Kaj prinaša novi Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1)? -

v sredo, 17. aprila 2013 ob 9h,
sejna dvorana GZS OZ Postojna, Cankarjeva 6, Postojna


Dolgo pričakovan reforma trga dela je tu. Udeležite se seminarja in spoznali boste bistvene novosti!

Državni zbor Republike Slovenije je soglasno sprejel nov Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) in novelo Zakona o urejanju trga dela (ZUTD-A), ki bosta pričela veljati v enem mesecu od objave v Uradnem listu RS, zato pohitite in bodite med prvimi, ki bodo pripravljeni na novo ureditev trga dela.

Pri tem se delodajalcem zastavljajo pomembna vprašanja:

 1. Postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi po novem: ali je za delodajalce res varnejši, hitrejši in cenejši?
 2. Kakšne so nove obveznosti delodajalcev pri zaposlovanju za določen čas?
 3. Ali bo zaposlovanje bolj prilagojeno poslovnim procesom v podjetju?

NAMEN SEMINARJA: 
Ne zamudite priložnosti in se pravočasno prilagodite in pripravite na spremembe, ki jih prinaša novi ZDR-1 v zvezi z delovnimi razmerji. Ne dovolite, da vas spremembe ujamejo nepripravljene. S praktičnimi nasveti, s prikazom nekaterih pogodbenih klavzul ter novimi možnostmi urejanja notranjih razmerij s področja zaposlovanja v podjetju, se boste lahko prilagodili novostim, ki jih prinaša reforma trga dela. Dobili boste aktualne informacije iz prve roke, neposredno od člana pogajalske skupine GZS, ki je sodeloval pri pogajanjih za reformo trga dela.

ZAKAJ se udeležiti PRAV TEGA seminarja?

 1. Neposredno od člana ožje pogajalske skupine boste dobili informacije o novostih, ki jih novi zakon prinaša za delodajalce.
 2. Na praktičnih primeri in s pomočjo izbranih klavzul in vzorcev vam bomo predstavili možne rešitve posameznih dejanj delodajalcev.

Prejeli boste odgovore na vprašanja, ki se vam zastavljajo.

ZAKAJ se udeležiti seminarja?

 1. Dobili boste pregled nad veljavnimi pravnimi podlagami za obračun plačila za delo, s poudarkom na obračunu povračil stroškov zaposlenim v zvezi z delom;
 2. Nadgradili boste svoje znanje na podlagi praktične izmenjave izkušenj in osvojili uporabne rešitve za stroškovno učinkovitejšo ureditev povračil stroškov v zvezi z delom v vašem podjetju;
 3. Dobili boste vpogled v izkušnje Gospodarske zbornice Slovenije kot vodilne delodajalske organizacije z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju, ki vam bo ponudila strokovna znanja za oceno in izboljšanje rešitev v praksi. Z izmenjavo izkušenj boste lahko pomembno prispevali k sistemskemu izoblikovanju kvalitetnejših pravnih norm avtonomnega delovnega prava v vaši dejavnosti, ki ključno vplivajo tudi na poslovanje slehernega podjetja.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN:
direktorjem, prokuristom, članom uprav, vodjem sektorjev, pravnikom, kadrovskim strokovnjakom, računovodjem, finančnikom ter vsem, ki se v praksi ukvarjate z urejanjem delovnih razmerij ali vas tematika zanima.

VSEBINA SEMINARJA:

 1. Zaposlovanje in prenehanje pogodb o zaposlitvi po novem
 2. Prožno urejanje razmerij v podjetju
 3. Posebnosti delovnih razmerij za določen čas, poskusno delo in delo preko agencij
 4. Druge novosti, na katere moramo biti pripravljeni pri reformi trga dela

PREDAVATELJ:
Igor Knez, univ. dipl. prav., je namestnik direktorja Pravne službe GZS za zakonodajo s področja gospodarstva in član pogajalske skupine delodajalcev pri sprejemanju reforme trga dela in pokojninske reforme. Ukvarja se s področjem gospodarskega in delovnega prava ter redno sodeluje v zakonodajnih postopkih.

KOTIZACIJA:

 • Za člane GZS znaša kotizacija  100,00 EUR + 20% DDV za posameznega udeleženca iz podjetja, člana GZS
 • za ostale udeležence 200,00 EUR+ 20% DDV za posameznega udeleženca iz podjetja, ki ni član GZS

Vsakemu nadaljnjemu udeležencu iz istega podjetja, se prizna -15% popust na del kotizacije za izvedbo seminarja. Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, gradivo ter prigrizek med odmorom.
Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka 02924-0017841495, sklic 3100 + matična številka vašega podjetja.

Prijavite se lahko preko on-line prijavnice najkasneje do petka, 12. aprila 2013 ali na e- naslov tina.janus@gzs.si. Eventualne odjave sprejemamo do petka, 12.04. 2013 do 12.00 ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Dodatne informacije:
GZS, Območna zbornica Postojna
Tel.: 05/7200 110
E-naslov: oz.postojna@gzs.si

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.