Novice


Arhiv: Vabilo na posvet : Dobre prakse krožnega gospodarstva v Primorsko-notranjski regiji in povezovanje z ostalimi akterji v Sloveniji- Postojna, 02.10.


        


Vabilo na posvet v obliki interaktivne delavnice
Dobre prakse krožnega gospodarstva v Primorsko-notranjski regiji in povezovanje z ostalimi akterji v Sloveniji

 kako se slovenska podjetja in lokalne skupnosti lahko kar najbolj učinkovito vključijo v prehod Slovenije v zeleno gospodarstvo, ki smo si ga zadali kot strateški cilj? Kaj ste že dosegli, kje potrebujete podporo za hitrejši prehod?

Zato, da bi okrepili mednarodno konkurenčnost gospodarstva, ki hkrati znižuje okoljska tveganja in ohranili kakovost življenja, želimo povezati akterje krožnega gospodarstva. Dobre prakse in predloge prav zdaj namreč zbiramo in vključjemo v nasatajajoči Kažipot prehoda v krožno gospodarstvo Slovenije. Ker želimo slišati vaše izkušnje, pobude, kritike in predloge, vas vabimo na

Posvet v obliki interaktivne delavnice Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije z naslovom:

Dobre prakse krožnega gospodarstva v Primorsko- notranjski regiji

in povezovanje z ostalimi akterji v Sloveniji,

ki bo v ponedeljek, 2. oktobra 2017, s pričetkom ob 9.30 uri

v Podjetniškem inkubatorju Perspektiva (Veliki Otok 44b, 6230 Postojna).

 

Posvet organizira Partnerstvo za zeleno gospodarstvo Slovenije, ki deluje pod okriljem Kabineta predsednika Vlade RS, v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras in Območno gospodarsko zbornico Postojna ter konzorcijem izvajalcev projekta Kažipot prehoda v krožno gospodarstvo Slovenije, ki ga povezuje platforma Circular Change.  

Naše srečanje bo »delovno«, saj bomo v delavniški obliki spoznavali dobre prakse iz Primorsko-notranjske, pa tudi iz drugih regij, saj bo med sodelujočimi tudi predstavnik uspešnega podjetja, prejemnika mednarodne nagrade za krožno gospodarstvo Valtex, ki bo predstavil možnost povezovanja različnih deležnikov pri oblikovanju krožnih poslovnih modelov. Namen srečanja je, poleg predstavitve aktivnosti in priložnosti sodelovanja za prehod v krožno gospodarstvo v Sloveniji, prav nuditi priložnost za izpostavitev akterjev in dobrih praks ter izmenjave znanja iz regije. Zato bomo ob koncu srečanja zbrali priporočila, ki bodo upoštevana pri snovanju Kažipota krožnega gospodarstva Slovenije.

Vabljeni predstavniki iz gospodarstva, lokalnih skupnosti, stroke in civilne družbe, ki želite aktivno sodelovati in prispevati k sooblikovanju rešitev in drugih aktivnosti prehoda v zeleno, krožno gospodarstvo. Več informacij o prehodu v zeleno gospodarstvo z izpostavljenimi razvojnimi potenciali za zeleno, pametno in učinkovito gospodarstvo je dostopno na povezavi www.vlada.si/zeleno in www.circularchange.com.  

Podrobnejši program posveta lahko najdete na tej povezavi.

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava, najkasneje do 29. 9. 2017 na elektronski naslov: roadmap@circularchange.com .

 Vljudno vabljeni,

Tadej Slapnik
državni sekretar
Kabinet predsednika Vlade RS

 

Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.