Novice


Arhiv: Okrogla miza ČAS ZA INOVACIJO: WEBINAR »SERVICE DESIGN« za učinkovito storitvizacijo z Marcom Stickdornom-8.7.2020

ProsperAMnet - Vabilo spletna okrogla miza-Service design z Marcom Stickdornom-8.7.2020 Združenje kovinske industrije

VABILO

NA SPLETNO OKROGLO MIZO

ČAS ZA INOVACIJO:

WEBINAR »SERVICE DESIGN« za učinkovito storitvizacijo

 

KDAJ: 08. julij 2020, od 10.00 do 12.00
KJE: on-line delavnica

Spoštovani.

Vljudno vas vabimo na brezplačni webinar, kjer vam bodo strokovnjaki s področja storitvenega oblikovanja predstavili kaj pomeni »servitization« oz. »storitvizacija« ter kako preoblikovati svoje produkte v storitve, da bodo uporabniku čimbolj prijazni in prilagojeni njihovim zahtevam ter ustvarili izjemno uporabniško izkušnjo.

Krepitev naprednih proizvodenj je zaradi globalizacije ključni steber številnih strategij v srednjeevropskih državah. Mala in srednja podjetja (MSP) se soočajo s konkurenčnim pritiskom, poslovno okolje postaja vedno bolj zahtevno, zakonodajni okviri so vedno bolj kompleksni in vse to pritiska na proizvodna podjetja. Po drugi strani pa so kupci oz. uporabniki vedno bolj izobraženi in ozaveščeni, želijo vedeti kaj kupijo ter imajo vedno večje zahteve, kar podjetjem postavlja vedno večjo oviro za obstoj na trgu. Podjetja se z omenjenimi izzivi spopadajo na različne načine. Med drugim se je za zelo dobro izkazal poslovni model »storitvizacija« ali »service design« oz. »storitveno oblikovanje/ načrtovanje«.

Torej podjetja ponujajo dodatne storitve oz. ponujajo rešitve. A to zahteva spremembe v podjetjih – še posebej, če svoje storitve izvažajo. Pri tem je ključno oblikovanje dodatnih storitev, ki bodo kupcem ponudile nove poglede na produkt. Z načrtovanjem procesov v podjetju se predvidijo vse situacije od planiranja storitev oz. izdelkov po korakih, le-te pa se prilagodi uporabnikovim potrebam oz. tako, da uporabnik dobi izjemno uporabniško izkušnjo.

Eno je se je želeti imeti zadovoljne uporabnike. Čisto druga pa je dejansko dostaviti izkušnjo, ki dosledno zadovolji uporabnike in jim vzbudi željo po še.

SODELUJOČI:

Marc Stickdorn; Strokovnjak na področju storitvenega načrtovanja/oblikovanja, avtor, podjetnik

Marc je soustanovitelj in izvršni direktor podjetja „More than Metrics“, ki ustvarja programsko opremo za oblikovanje storitev, kot sta „Smaply“ in „ExperienceFellow“. S strateškim upravljanjem in oblikovanjem storitev pomaga organizacijam, da trajnostno vgradijo oblikovanje storitev v svoje strukture, procese in kulturo. Razvil je Journey Map Ops, uporabniško usmerjen pristop upravljanja organizacij, ki uporabljajo digitalne karte potovanj kot orodje za vizualno upravljanje. Je urednik in avtor večkrat nagrajene knjige "This is Service Design Thinking" (2010) in glavni avtor nadaljevanj "This is Service Design Doing" (2018) in "This is the Design Design Methods" (2018). Marc redno predava na konferencah o oblikovanju storitev in podjetništvu. Na univerzah poučuje oblikovanje storitev in ponuja javne in ekskluzivne tečaje. Že nekaj let dela doktorat na Univerzi v Erlangen-Nürnbergu v Nemčiji na področju informacijskih sistemov, na osnovi znanosti o oblikovanju, v katerih je razvil nov pristop k mobilnim etnografskim raziskavam. Skoraj več let je doktorat že skoraj končan… 😊 Marc živi v Innsbrucku / Avstriji, obkrožen z evropskimi Alpami. Če Marc ne dela, rad potuje z družino, uživa ob dobri kavi in vozi klasični motocikel.

Mag. Janja Petkovšek, direktorica Združenja kovinske industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije

V okviru združenja je odgovorna za vsakodnevno pomoč in svetovanje podjetjem, članom Združenja, sodeluje pri različnih raziskovalnih projektih, skrbi za vzdrževanje povezav in stikov s slovenskimi organi ter zastopa Združenje v nekaterih nacionalnih (SIQ, TECOS) in evropskih organih (CEEMET, ORGALIME). Je tudi članica več odborov ter v stalnem kontaktu s centri znanja.

PROGRAM

10:00 - 10:10

Uvodni pozdrav

10:10 - 11:00

Service Design – Kako ustvariti izjemno uporabniško izkušnjo
Marc Stickdorn, strokovnjak na področju storitvenega načrtovanja/oblikovanja

11:00 - 11:15

Monitor ISE – orodje za merjenje uspešnosti storitev v MSP
Nina Vrabelj, GZS

11:15 - 11:30

Analiza rezultatov za Slovenijo
mag. Janja Petkovšek, direktorica Združenja kovinske industrije

11:30 - 11:45

Analiza rezultatov za Avstrijo
Fachhochschule Oberösterreich

11:45 - 12:00

Analiza rezultatov za Italijo
Friuli Innovazione

Udeležba na dogodku je brezplačna z obvezno prijavo, na podlagi katere boste kasneje prejeli povezavo do spletne aplikacije ter vseh potrebnih informacij o udeležbi na spletnem dogodku. Veselimo se vaše udeležbe!

Vljudno vabljeni!

Prijava na dogodek

Kontakt ter več informacij:                                                                                    GZS

 Združenje Kovinske industrije

 Željko Jokić

svetovalec

zeljko.jokic@gzs.si,+ 386 1 58 98 308

 

Ta projekt transnacionalnega sodelovanja je financiran s strani Interreg CENTRAL EUROPE

www.interreg-central.eu/prosperamnet

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.