Novice


Arhiv: Seminar: Komuniciranje z mediji- Postojna, 29.10.2014

 Ugodnost za člane GZS

    Popust za člane GZS  


Vabimo vas na seminar

KOMUNICIRANJE Z MEDIJI
v sredo 29. oktobra 2014 ob 9h 
na Območni zbornici Postojna
Cankarjeva 6, Postojna

Komuniciranje z mediji je sestavni del vsake dobre »zgodbe«. In to ne glede na to, ali je v naši organizaciji zaposlenih 5 ali 200 ljudi. Če nas ni v mediju, kot da ne obstajamo. Mediji nas lahko ponesejo med zvezde in že naslednji trenutek sklatijo z neba. Zato moramo dobro poznati področje komuniciranja z mediji. Kako jih pritegniti, si ustvariti pri njih dobro ime in z njimi korektno sodelovati? Kaj vse mora vedeti organizator novinarske konference?

No, odgovore na ta in podobna vprašanja boste dobili na izobraževalnem druženju, ki bo praktično naravnano. Spoznali bomo zlata pravila tovrstnega komuniciranja in pregledali nekaj dobrih in slabih primerov iz prakse.

Cilja:

  • spoznati vrste ter značilnosti komuniciranja z mediji;
  • naučiti se organizirati novinarsko konferenco;
  • naučiti se napisati vabilo in sporočilo za javnost, ki sta vsebinsko in jezikovno ustrezni.

Vsebina:

  • Splošno o komuniciranju z mediji
  • Vrste medijev in značilnosti komuniciranja z njimi
  • Organizacija novinarske konference
  • Nastop pred mikrofonom (izjava za javnost)
  • Splošne jezikovne značilnosti vabila in sporočila za javnost
  • Jezikovni in poslovni bonton pri komuniciranju z mediji
  • Netiketa pri pisnem komuniciranju z mediji (bonton pri elektronskem sporazumevanju)

Način dela:
Delavnica je zasnovana kot kombinacija teorije in prakse. Teoretičnim razlagam sledijo razlage s primeri, vaje in analiza. Nekaj časa namenimo tudi skupinski (po želji tudi individualni) diskusiji o najpogostejših dilemah pri komuniciranju z mediji.

Komu je delavnica namenjena:
Delavnica je namenjena vsem, ki posredno ali neposredno sodelujejo s predstavniki različnih medijev tako v podjetjih, društvih in ostalih nevladnih organizacijah kot tudi v javni upravi in želijo spoznati najpomembnejše značilnosti komuniciranja z mediji. 

Predstavitev predavateljice:
Irena Potočar Papež je po izobrazbi univerzitetna diplomirana pedagoginja in profesorica slovenščine. Do leta 2007 je bila zaposlena v vzgoji in izobraževanju (zadnjih sedem let je učila slovenščino na gimnaziji) in poleg spodaj naštetega vodila (kar sicer še vedno dela) različne prireditve in pripravljala ter vodila oddaje z različnimi vsebinami na regionalni TV. Nato je delala v javni upravi kot vodja Kabineta župana pet let. Sedaj je zaposlena v gospodarski družbi kot vodja korporativnega komuniciranja. Piše članke na temo komunikacije in medsebojnih odnosov za različne medije (med drugim je imela v Živi, prilogi Dolenjskega lista, več kot deset let t.i. Jezikovni kotiček (jezikovni članki), v Vašem mesečniku je objavljala prispevke v rubriki o bontonu in v reviji Poslovna asistenca o jezikovnih značilnostih (Dopis od A do Ž). Prispevke o poslovnem in jezikovnem bontonu piše občasno za revijo Podjetnik. Članke objavlja tudi v Pravosodnem biltenu.
Na regionalni televiziji je sedem let pripravljala in vodila mesečno avtorsko oddajo POVEJ! (po lastni zasnovi in scenariju), v kateri se je z gosti – strokovnjaki in mladostniki pogovarjala o različnih temah, s katerimi so povezani (npr. motnje prehranjevanja, vloga starih staršev v družini, žepnina, bralna kultura, odvisnost od drog, hrane, televizije, interneta, odnos mladih do maternega jezika ...), pet let je enkrat tedensko vodila dnevnoinformativno oddajo Novice. Od septembra 2012 ima na omenjeni televiziji avtorsko oddajo z naslovom Moja sLOVEnščina.
O komunikacijskih povezavah in tehnikah reševanja težav ter vzgojnih vidikih predava po Sloveniji za starše, učitelje, svetovalne delavce in šolarje. Jezikovne delavnice ter seminarje o komunikaciji, poslovnem bontonu, medsebojnih odnosih na delovnem mestu, javnem nastopanju in retoriki ter postavljanju ciljev izvaja v različnih ustanovah (šole, vrtci, ministrstva, upravne enote, podjetja, društva, občine, kulturne in zdravstvene ustanove …).
Lektorira različna besedila (novinarske članke, prospekte, učbenike oziroma študijsko gradivo na višji in visoki šoli), vodi različne kulturne in družabne ter protokolarne prireditve.
Končala je program NLP praktik, je mediatorka in predavateljica na višji šoli (predmeta Poslovno komuniciranje in vodenje ter Kultura vedenja).

KOTIZACIJA IN PRIJAVE:

  • za člane GZS: 95,00 € + DDV
  • za nečlane: 120,00 € + DDV 

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, gradivo ter prigrizek med odmorom.
***Kotizacijo je ob potrditvi izvedbe izobraževanja potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka 02924-0017841495, sklic 3100 + matična številka vašega podjetja.

Prijavite se lahko preko on-line prijavnice najkasneje do ponedeljka 27. oktobra 2014 do 12 ure ali na e- naslov: tina.janus@gzs.si. eventualne odjave sprejemamo do istega dne, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Dodatne informacije:
GZS, Območna zbornica Postojna
Tel.: 05/7200 110
E-naslov: oz.postojna@gzs.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.