Novice


Arhiv: Seminar: Analiziranje, razumevanje in branje bilanc poslovanja ter vsebina poslovnega poročila- Postojna, 23.10.2014

 Ugodnost za člane GZS

    Popust za člane GZS  


Vabimo vas na seminar:

ANALIZIRANJE, RAZUMEVANJE IN BRANJE BILANC POSLOVANJA
TER VSEBINA POSLOVNEGA POROČILA

v četrtek 23. oktobra 2014 ob 9h 
na Območni zbornici Postojna
Cankarjeva 6, Postojna

Namen seminarja:
Računovodski izkazi (bilanca stanja, izkaz poslovnega izida, izkaz denarnih tokov) so slika poslovanja vsakega podjetja in podjetnika. Zato je zelo pomembno, da vemo, kakšno sliko kažemo naši poslovni javnosti. V današnjem razvoju podjetništva je zelo pomembno, da sami vemo kdo smo, kam se lahko uvrščamo, kaj lahko zahtevamo od poslovnih partnerjev in kaj lahko damo bančnikom ter da znamo pravilno oceniti in izbrati prave poslovne partnerje. Na vsa ta vprašanja bomo znali odgovoriti, če poznamo BONITETO poslovanja.

Naloge računovodskih delavcev je, da znajo pravilno sestaviti računovodske izkaze in uporabiti pravilne metode vrednotenja. Zelo pomembno je, da finančni delavci znajo razumeti računovodske izkaze in s pomočjo bilance stanja, izkaza poslovnega izida in izkaza denarnih tokov znajo sprejemati pomembne in včasih tudi tvegane finančne odločitve. Potrebno je, da je ob koncu poslovnega leta ustrezno sestavljeno poslovno in letno poročilo v skladu s SRS in internimi akti poslovanja.

Vsebina seminarja:

  1. Vsebina in pomen ekonomskih kategorij iz izkaza poslovnega izida in bilance stanja.

  2. Vsebina in pomen ekonomskih kategorij iz izkaza denarnih tokov.

  3. Vrednotenje premoženja in vpliv na poslovni rezultat, davčni obračun, denarni tok in boniteto poslovanja.

  4. Interni predpisi o vodenju poslovnih knjig in izdelave zaključnega računa.

  5. Pomen, vrednotenje in ugotavljanje bonitete poslovanja z vidika financerjev, lastnikov, poslovodstva in poslovnih partnerjev.

  6. Predstavitev pomembnih kazalnikov poslovanja (produktivnost, dodana vrednost, ekonomičnost, donosnost, ROA, ROE, EVA, NOVAT, EBIT, EBITDA, koeficienti obračanja, likvidnost, plačilna sposobnost, zadolženost, finančna neodvisnost, struktura premoženja in dolgov glede na vrsto dejavnosti) s komentarji.

  7. Priprava podatkov za računovodske izkaze.

  8. Pomen in vsebina računovodskih, poslovnih in letnih poročil.

  9. Kdo so uporabniki računovodskih informacij in kakšne informacije jim posredujemo?

  10. Predstavitev ključnih postavk iz računovodskih izkazov na boniteto poslovanja.

  11. Odgovori na vprašanje udeleženk/udeležencev ter diskusija.

Cilj seminarja:

  • udeležencem bo predstavljena vsebina računovodskih izkazov in pomen njihovih informacij za nadaljnjo poslovno odločanje,

  • udeleženci bodo spoznali razliko med računovodskim, poslovnim in letnim poročilom,

  • udeleženci bodo znali izračunati optimalno in pravilno strukturo financiranja in sestave premoženja,

  • udeležencem bo predstavljena praktična vsebina, načrtovane postavke in analiziranje kategorij iz izkaza denarnih tokov,

  • udeleženci bodo spoznali pomen in vpliv izkaza denarnih tokov na vsakodnevne poslovno – finančne in komercialne odločitve,

  • udeleženci bodo spoznali in znali izračunati pomembne kazalnike, ki izvirajo iz izkaza denarnih tokov, kateri zanimajo financerje,

  • udeleženci bodo sami naredili načrt prejemkov in izdatkov ter izkaz denarnih tokov.

Komu je seminar namenjen?
Seminar je namenjen direktorjem manjših in srednje velikih podjetij, samostojnim podjetnikom, vodjem financ in računovodstev, vodjem računovodskih servisov, finančnim analitikom.

SEMINAR POTEKA V OBLIKI DELAVNICE ZATO IMEJTE ZRAVEN KALKULATORJE.

Seminar bo vodila:
mag. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon. dolgoletna direktorica s področja financ in računovodstva, svetovalka s področja financ in računovodstva, strokovnjakinja ter samostojna podjetnica in zasebna višja predavateljica s področja financ, računovodstva in davkov na višji in visokih strokovnih šolah in fakultetah. Je izvajalka mnogih strokovnih seminarjev in delavnic ter pripravlja najrazličnejše strokovne in znanstvene članke.  

KOTIZACIJA IN PRIJAVE:

  • za člane GZS: 95,00 € + DDV
  • za nečlane: 120,00 € + DDV 

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, gradivo ter prigrizek med odmorom.
***Kotizacijo je ob potrditvi izvedbe izobraževanja potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka 02924-0017841495, sklic 3100 + matična številka vašega podjetja.

Prijavite se lahko preko on-line prijavnice najkasneje do ponedeljka 20. oktobra 2014 do 12 ure ali na e- naslov: tina.janus@gzs.si. eventualne odjave sprejemamo do istega dne, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Dodatne informacije:
GZS, Območna zbornica Postojna
Tel.: 05/7200 110
E-naslov: oz.postojna@gzs.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.