Novice


Arhiv: Seminar: Potni nalog, bonitete, darila - Postojna, 28.11.2011

Ugodnost za člane GZS


   
Popust za člane GZS 

 

Območna zbornica Postojna organizira seminar:

Odgovori na najpogostejša vprašanja:
POTNI NALOG, BONITETE, DARILA

v ponedeljek, 28. novembra 2011 ob 9. 00 uri
GZS-Območna zbornica Postojna,
sejna soba, Cankarjeva ulica 6, Postojna

V praksi se še vedno poraja na kupe vprašanj povezanih s »potnim nalogom«- nalogom, ki je osnova za izplačilo povračil stroškov zaposlenemu, kot se dnevnica, kilometrina, …

In ker se počasi bliža konec leta, čas obdarovanja, izletov, raznih pogostitev, je vsekakor tudi to področje povezano s kako »neznanko«.

Če se ob navedeni tematiki tudi vam porajajo razna vprašanja, dileme, ali pa si le želite osvežiti svoje znanje o obdavčitvi bonitet, daril in pravilnem obračunavanju in izplačilu potnih stroškov, Vas vabimo, da se udeležite seminarja-delavnice, na kateri bomo skupaj, s pomočjo primerov iz prakse, pojasnil in odgovorov, odgnali dvome o navedeni temi, ter vas opozorili na nejasnosti in pasti.

IZ VSEBINE:

  • Kaj je potni nalog in iz česa izhaja,
  • Ali lahko izdamo tedenski, mesečni potni nalog?
  • Ali »Davčna uredba« res določa oziroma omejuje zneske povračil stroškov in drugih dohodkov, do katerih imajo delavci pravico v skladu z zakonom in kolektivnimi pogodbami, ki so v veljavi (dnevnica, prehrana, povračilo stroškov prevoza na delo, terenski dodatek, dodatek za ločeno življenje…)?
  • Pomen dokazovanja dejanskih potnih stroškov, v primeru doseganja dohodkov iz drugega pogodbenega razmerja !
  • Ali je »novoletni izlet« za zaposlene boniteta?
  • Kako knjižimo strošek pogostitve zaposlenih ob praznovanjih (novoletna zabava, zabava ob dnevu družbe, …) in kako je z davčnim priznavanjem le tega?
  • Različna obdavčitev daril glede na prejemnika (zaposleni, otrok zaposlenega, zunanji sodelavec, poslovni partner, lastnik),
  • Darila in DDV !

Komu je seminar namenjen:
vodjem financ, računovodstva in zaposlenim, ki obračunavajo plače, povračila stroškov v zvezi z delom…, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

SEMINAR BO VODILA:
Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Predavala je že na več kot 100 seminarjih in usposabljanjih ( knjigovodja, računovodja,…), je avtorica številnih člankov z davčno vsebino, kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi tri priročnike.

KOTIZACIJA:

  • Za člane GZS Območne zbornice Postojna znaša kotizacija 110,00 EUR (z vključenim DDV) na udeleženca. Vsakemu naslednjemu udeležencu tega seminarja iz istega podjetja (članice GZS) priznavamo pri plačilu kotizacije 20 % popust.
  • za ostale pa 160,00 EUR (z vključenim DDV),

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, gradivo ter prigrizek med odmorom.
Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka 02924-0017841495, sklic 3100 + matična številka vašega podjetja.

Prijavite se lahko preko on-line prijavnice najkasneje do četrtka, 24. novembra 2011 ali na e- naslov tina.janus@gzs.si. Eventualne odjave sprejemamo do petka, 25.11.2011 do 12.00 ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Dodatne informacije:
GZS, Območna zbornica Postojna
Tel.: 05/7200 110
E-naslov: oz.postojna@gzs.si 

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.