Novice


Arhiv: Seminar: ZAKON O PREPREČEVANJU ZAMUD PRI PLAČILIH in ZAKON O SPREMEMBAH ZDDV-1 v PRAKSI!

Ugodnost za člane GZS


   
Popust za člane GZS 

Za vas organiziramo seminar

»TO in ONO« o izvajanju ZAKONA O PREPREČEVANJU ZAMUD PRI PLAČILIH in ZAKON O SPREMEMBAH ZDDV-1 (uveljavljanje odbitka DDV pri neplačanih računih) v PRAKSI!

ki bo v

četrtek, 19. maja 2011 ob 13.00 uri
v sejni sobi GZS, Območna zbornica Postojna
Cankarjeva 6, Postojna.

Državni zbor je v začetku meseca marca 2011 med drugim sprejel tudi ZAKON O PREPREČEVANJU ZAMUD PRI PLAČILIH in ZAKON O SPREMEMBAH ZAKONA O DDV-1, ki sta pričela veljati že s 16.3.2011.

V sled »aktualnosti« navedenega (predlagane spremembe, odprta vprašanja, nejasnosti, administracija,…) organiziramo seminar na katerem bomo obravnavali:

  1. ZAKON O PREPREČEVANJU ZAMUD PRI PLAČILIH

Za koga velja ? ( Tudi za društva, notarje, zdravnike,…?)
Splošne določbe (denarna obveznost, očitno nepravičen pogodbeni dogovor)
Določitev plačilnega roka in trenutek nastopa zamude (plačilni rok, plačilni rok v primeru, kadar je plačnik javni organ, dogovor o najdaljših plačilnih rokih za dobavljeno blago in opravljene storitve, predpisani plačilni roki v primeru, da le ti niso dogovorjeni).
Obvezni večstranski pobot – SPREMEMBA URNIKA, naslednji 20.5.2011 (obvezno prijavljanje neporavnanih obveznosti v večstranski pobot pri AJPES-u, obveznosti, ki se ne prijavljajo, neporavnane obveznosti pred veljavnostjo ZPreZP in njihova prijava v obvezni pobot- sprememba !!!, kolikokrat moramo neporavnano obveznost prijaviti v obvezni pobot ?,…)

  1. UVELJAVLJANJE ODBITKA DDV PRI NEPLAČANIH RAČUNIH- nov 66.a člen

Za katere račune določbe 66. a člena ZDDV-1 ne velja
V katerih primerih ni potreben popravek odbitka DDV zaradi zamude pri plačilu,
Plačam ali čakam na prijavo v obvezni pobot?
evidence v zvezi z odbitkom DDV- se jim lahko izognemo ?

SEMINAR JE NAMENJEN:

vodjem financ, računovodstva, vodjem računovodskih servisov in zaposlenim, ki obračunavajo DDV, direktorjem in lastnikom družb, , svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

SEMINAR BO VODILA:
Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Predavala je že na več kot 100 seminarjih in usposabljanjih( knjigovodja, računovodja,…), je avtorica številnih člankov z davčno vsebino, kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.

KOTIZACIJA:

  • Za člane GZS Območne zbornice Postojna znaša kotizacija 50,00 EUR + DDV na udeleženca.
  • Za ostale pa 70,00 EUR + DDV

.

  • vsak naslednji udeleženec tega seminarja iz istega podjetja ima pri plačilu kotizacije 50 % popust

Kotizacija vključuje udeležbo in gradivo

Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka 02924-0017841495, sklic 3100 + matična številka vašega podjetja.

Prijavite se lahko preko on-line prijavnice najkasneje do ponedeljka, 16. maja 2011 ali na e- naslov marija.horvat@gzs.si. Eventualne odjave sprejemamo do četrtka, 17.05.2011 do 12.00 ure na naš e-naslov,pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Dodatne informacije:

GZS, Območna zbornica Postojna
Tel.: 05/7200 110
E-naslov: oz_postojna@gzs.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.