Novice


Arhiv: Razpis IJS CEU: S pomočjo evropskih sredstev do preboja zelene poslovne ideje

   

Razpis IJS CEU: S pomočjo evropskih sredstev do preboja zelene poslovne ideje

Center za energetsko učinkovitost Inštituta Jožef Stefan vabi mala in srednja podjetja (MSP) k prijavi na razpis, za inovativne projektne ideje s področij izboljšanja energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije, ter inovativnih tehnologij oz. rešitev za večjo energetsko učinkovitost. Rok za oddajo prijave je 22. september.

Na podlagi merila primernosti in izvedljivosti (finančne, tržne, tehnične) bo izbranih 10 najboljših poslovnih idej. Njihova podjetja bodo prejela tehnično podporo za pripravo projektnega oz. poslovnega načrta, ki ga bodo v prvi polovici decembra predstavila potencialnim investitorjem, na posebnem B2B dogodku, v Ljubljani.

Aktualni razpis poteka v okviru evropskega projekta Ecofunding , ki združuje strokovnjake na področju energetike in zelenega poslovanja. Projekt je financiran s strani programa MED, ki je doslej sofinanciral 144 projektov iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), do 85-odstotne stopnje. Ecofunding platforma je integrirana platforma finančnih virov, namenjena energetsko in zeleno usmerjenim malim in srednjim podjetjem (MSP) v sredozemski regiji. Povezuje investitorje in zelena podjetja v Italiji, Franciji, Španiji, Grčiji, na Portugalskem, Hrvaškem, Cipru ter v Sloveniji. Ecofunding MSP-jem pomaga pri izvedbi projektov energetske učinkovitosti, obnovljivih virov energije in zelenih poslovnih idej. S preseganjem državnih mej je preko 100 podjetjem ali poslovnim idejam že omogočila, da postanejo resničnost.

Po besedah Polone Lah, koordinatorke projekta na IJS, je povezovanje investitorjev in MSP-jev ena od ključnih točk, kamor je potrebno dodatno usmeriti energijo tako v Sloveniji kot v EU. »Še posebej se v Inštitutu Jožef Stefan zavedamo pomena medregijskega povezovanja in ravno s takšnimi projekti se krepijo sodelovanja na strateških energetskih področijih URE in OVE, opredeljenih v Lizbonski in Goteborški strategiji. Na ta način odpiramo meje, povezujemo strokovnjake in predvsem omogočamo naprednim poslovnim idejam preboj v svet«.

 

Vabljeni k ogledu videa Ecofunding!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.