Novice


Arhiv: Pomoč ob poplavah

 

GZS se je aktivno odzvala na situacijo, ki je nastala kot posledica poplav, ki so doletele velik del Slovenije in se aktivno vključuje tudi v sanacijo nastale škode in iskanje rešitev za gospodarske subjekte, ki so utrpeli največjo škodo. Pri zasledovanju tega cilja se v okviru platforme Član članu na vas obračamo s povpraševanjem po kapacitetah za sanacijo. Govora je o prosti gradbeni mehanizaciji, ki bi jo lahko angažirali na prizadetih območjih.  

V tem trenutku potrebujejo predvsem pomoč gradbenih strojev pri odstranjevanju posledic poplav, v nadaljevanju pa bo potrebna tudi pomoč pri popravilu elektro instalacij, strojev, sušenju skladišč, proizvodnih in pisarniških prostorov.  

Za tista podjetja, ki niste utrpela škode in bi lahko s svojimi resursi pomagala prizadetim, pa smo po dogovoru na GZS odprli poseben skupni portal https://www.gzs.si/poplave2023, kamor lahko sporočate svoje ponudbe. Te ponudbe bomo naknadno prenesli v posebno aplikacijo, ki jo pripravlja država in bo namenjena izključno zbiranju ponudb podjetij, ki so pripravljena pomagati.

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.