Novice


Podeljena priznanja najboljšim inovatorjem Regionalne zbornice Postojna za leto 2024

Prejemniki priznanj za inovacije 2024

Regionalna zbornica Postojna

 

Podeljena priznanja najboljšim inovatorjem
Regionalne zbornice Postojna za leto 2024

 

 

      Koper, 12. junij 2024

Koper, 12.6.202 - Ob zaključku projekta v okviru »Razpisa za izbor najboljših inovacij za leto 2024« sta Primorska gospodarska zbornica Koper in GZS Regionalna zbornica Postojna priredili slavnostno podelitev priznanj za najboljše inovacije v Obalno-kraški ter Primorsko-notranjski regiji. Najboljše tri inovacije se bodo potegovale za nacionalna priznanja, ki jih bo Gospodarska zbornica Slovenije podelila 10. septembra na Brdu pri Kranju.

 

GZS Regionalna zbornica Postojna je podelila 1 zlato, 4 srebrna, 2 bronasti priznanji, 1 priznanje za prebojno invencijo ter posebno priznanje za dolgoletno sodelovanje v izborih za najboljše inovacije Regionalne zbornice Postojna, ki ga  je prejel Saša Zečević iz podjetja Izoterm Plama d.o.o., Podgrad.  Zlata inovacija podjetja Elgoline, d.o.o. iz Podskrajnika pa se je uvrstila v nadaljnjo tekmovanje za najvišje nagrade na nacionalni ravni.

Uvodoma so obiskovalce nagovorili podžupanja Mestne občine Koper, Mateja Hrvatin Kozlovič, predsednik UO Primorske gospodarske zbornice, mag. Borut Fakin ter predsednik UO GZS Regionalne zbornice Postojna, Goran Petek.

 

Vesna Nahtigal, izvršna direktorica GZS za industrijsko politiko

S svojo predstavitvijo so obet inovativne družbe prihodnosti nakazali tudi mladi, Iris Baruca in Lea Vatovec iz OŠ Elvire Vatovec Prade s svojo idejo Phoneout, ki sta zmagali na letošnjem natečaju POPRI 2024 v kategoriji osnovnošolcev.

Ekipa OŠ Miroslava Vilharja iz Postojne, zmagovalci natečaja POPRI 2022

O poteku ocenjevanja inovacijskih predlogov je spregovoril tudi dr. Aleš Lipnik, predsednik komisije za inovacije pri Primorski gospodarski zbornici.   

Ekipa OŠ Miroslava Vilharja iz Postojne, zmagovalci natečaja POPRI 2022

Na slavnostni podelitvi je nagrajence pred podelitvijo nagrad, nagovorila tudi ter generalna direktorica GZS, Vesna Nahtigal.

Vesna Nahtigal, izvršna direktorica GZS za industrijsko politiko

PREJEMNIKI PRIZNANJ ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE V PRIMORSKO-NOTRANJSKI REGIJI ZA LETO 2024


ZLATO PRIZNANJE:

 

Podjetje Elgoline d.o.o. iz Podskrajnika za inovacijo Pametni IR grelni panel 
(Smart Kapton Heating – InfraRed 500W SKH-IR500). Inovatorji: Igor Gornik, Tone Lunka, Jože Šega, Marcos Žigart, France Opeka, Gregor Verdnik, Borut Grošičar, dr. Robert Ivančič (INTECH-LES, d.o.o.).  


SREBRNO PRIZNANJE: 

 

Podjetje Pivka perutninarstvo d.d., Pivka za inovacijo Pivka piščančja suha salama. Inovatorji: Razvojna ekipa Pivka.


Podjetje Delamaris d.o.o., Pivka za inovacijo Delamaris ribja solata Skuša Balance. Inovatorji: Razvojna ekipa Delamaris.


Podjetje e-Logis d.o.o., Ilirska Bistrica za inovacijo Intel-Cargo. Inovatorja: Primož Baša, mag. Matej Sotlar.


BRONASTO PRIZNANJE:

 

Podjetje Izoterm Plama d.o.o., Podgrad za inovacijo PlamaFrame AD (Samolepilni izolacijski profili iz pene iz polietilena za aluminijaste profile v gradbeništvu). Inovatorja: Saša Zečević, Milana Ćurćin.


Podjetje Izoterm Plama d.o.o., Podgrad za inovacijo PlamaPack 30%reg (Embalažni profili iz penjenega polietilena z dodanim 30% deležem PIR regenerata). Inovatorja: Saša Zečević, Robert Korpnik. 


PRIZNANJE ZA PREBOJNO INVENCIJO

 

Samostojni inovator Vilko Škrab za invencijo Preprost mehanizem za pomikanje vrat, loput idr.


POSEBNO PRIZNANJE ZA DOLGOLETNO SODELOVANJE V IZBORIH ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE REGIONALNE ZBORNICE POSTOJNA

 

Posebno priznanje je prejel inovator Saša Zečević iz podjetja Izoterm Plama d.o.o., Podgrad.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!


Regionalna zbornica Postojna je priznanja podelila v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport ter javno agencijo Spirit Slovenija.

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.