Ključni dogodki

Odziv veleposlanika Toneta Kajzerja

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kopenhagnu, pristojno tudi za Švedsko, Norveško, Finsko in Islandijo, g. Tone Kajzer, veleposlanik

V mojem imenu in v imenu mojih sodelavcev na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Kopenhagnu izražam iskrene čestitke vsem slovenskim inovativnim podjetjem in še posebej letošnjim nagrajencem za najboljše inovacije na nacionalni ravni.

Na slovenski ambasadi v Kopenhagnu zelo aktivno delamo za internacionalizacijo in poglobitev sodelovanja med slovenskimi gospodarstveniki in podjetniki ter vlagatelji iz skandinavskih držav. Slednje so vse med desetimi najboljšimi državami na področju inovacij na globalni ravni. Slovenska podjetja, čeprav je konkurenca na skandinavskem trgu težka, morajo ambiciozno priti v ospredje in raziskati potencial te regije za njihove inovativne rešitve. Priložnosti se nahajajo tudi v partnerstvu s skandinsvskimi podjetji in v skupnih nastopih na trgih ASEAN in afriškimi državami.

V tem smislu, je moje sporočilo jasno: skupaj moramo kot ekipa, tako slovenska podjetja, državne institucije in še posebej univerze, delovati za boljše inovativno in konkurenčno okolje v Sloveniji, kar bo okrepilo konkurenčnost našega gospodarstva kot celote in povečalo vidnost ''blagovne znamke'' Slovenija na globalnem trgu. Naši prijatelji v Severni Evropi so lep primer, da s takšnim javno zasebnim sodelovanjem in partnerstvom lahko okrepimo našo ekonomijo in izboljšamo blaginjo naših ljudi.

V tem kontekstu je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kopenhagnu tukaj in vedno pripravljeno pomagati in podpirati aktivnosti slovenskih inovativnih podjetij preko naših kontaktov v skandinavski regiji. Brez vsakršnih zadržkov lahko stopite v stik z nami in skupaj bomo poskušali najti najboljšo rešitev, da naredimo slovenske inovativne rešitve prepoznavne tudi v skandinavskih državah. Ob tem vas prijazno vabim, da se udeležite slovensko – danske poslovne konference, ki se bo odvijala novembra 2016 v Kopenhagnu.


Fotogalerija