Ključni dogodki

Pogovori ob 5ih na GZS: Ali ŽerdinAli Žerdin, novinar in publicist,
avtor knjižne uspešnice Omrežje moči -
Epicentri slovenske politične in gospodarske elite

V sredo 12. februarja 2014, ob 17. uri smo gostili Alija Žerdina, avtorja knjižne uspešnice Omrežje moči - Epicentri slovenske politične in gospodarske elite. Pogovor je vodil Goran Novković. Posebni gost James Hilton z Britanskega veleposlaništva Ljubljana pa nam je povedal nekaj besed o angleški navadi in kulturi pitja čaja

O Aliju Žerdinu
Novinar in urednik Ali Žerdin se je z novinarstvom ukvarjal že kot študent sociologije na Fakulteti za družbene vede. Sodeloval je s časopisom Tribuna, Radiem Študent in tednikom Mladina. Pozneje, po letu 1990, ko se je posvetil predvsem analizi in komentiranju slovenske notranje politike, je bil novinar in namestnik odgovornega urednika tednika Mladina, zatem pa urednik priloge Objektiv in odgovorni urednik časnika Dnevnik. Leta 2008 je prejel nagrado Društva novinarjev Slovenije. Od leta 2010 je urednik Sobotne priloge Dela, sedaj tudi revije Delo De facto.

O knjigi Omrežje moči
Empirično gradivo iz knjige se je v avtorjevi podatkovni bazi kopičilo več kot desetletje: gre za podatke o osebah, ki zasedajo ali so zasedale pomembne položaje v političnih strankah, vladi, parlamentu in prestižnih civilnodružbenih združenjih. Več tisoč imen in priimkov sestavlja slovensko politično-ekonomsko-kulturno omrežje, ki ima svojo formalno in neformalno dimenzijo, v tem omrežju pa je koncentrirana ekonomska moč in politična oblast.

    

    

     
 


 Video vabilo:


Pogovori ob 5ih na GZS: Ali Žerdin