Novice


Arhiv: PRAKTIČNA BREZPLAČNA DELAVNICA: DDV pri storitvah gradnje in nova obdavčitev nepremičnin v letu 2014, 25.11.2013

 VABILO

PRAKTIČNA BREZPLAČNA DELAVNICA: DDV pri storitvah gradnje in nova obdavčitev nepremičnin v letu 2014
25. november 2013, ponedeljek,
14.30 – 17.15,
dvorana »c«, GZS, Ljubljana

Tako pri transakcijah z nepremičninami kot pri gradbenih storitvah se v praksi pojavlja še precej dilem na področju DDV. V posebnem seminarju, ki smo ga pripravili za vas, bomo te dileme skušali rešiti skozi praktične primere

PROGRAM: 
1.Predstavitev projekta Profili (10 min),
Jože Renar, direktor GZS ZGIGM

2.Nakup in prodaja nepremičnin (45 min)

 • obdavčitev nakupa/prodaje nepremičnin z vidika DDV in DPN
 • kdaj nastane obdavčljivi dogodek in obveznost obračuna DDV
 • pravica do odbitka DDV ob nakupu nepremičnine (kdaj ja in kdaj ne)
 • kasnejši morebitni popravki odbitka DDV (kaj pazimo)
 • DDV vidik finančnega in operativnega najema nepremičnin

3.Storitve gradnje (45 min)

 • javno zasebno partnerstvo, investicije in koncesije (kateri davki in kdaj)
 • uporaba obrnjene davčne obveznosti po 76. a členu ZDDV-1
 • zapleti pri obrnjeni davčni obveznosti (direktna plačila podizvajalcem in posledice za glavne izvajalce)
 • slovensko podjetje gradi v tujini (na kaj smo pozorni)
 • tuja pravna oseba gradi za nas v Sloveniji

4.Nova obdavčitev nepremičnin v letu 2014 (45 min)

 • predlog novega Zakona o davku na nepremičnine
 • davek na nepremično premoženje večje vrednosti

5.RAZPRAVA: Vprašanja in odgovori na vprašanja udeležencev (30 min)

17:00 – 17.15 Okrepčilo  in mreženje

Organizator: Gospodarska zbornica Slovenije, Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala, projektni partner PROJEKTA PROFILI

Prijave in dodatne informacije: GZS ZGIGM- Anica Skubic: tel. 01 5898 242, zgigm@gzs.si ali on-line GLEJTE ČISTO SPODAJ.

Število prostih mest: max. 45

Opis predavateljic:
Aleksandra Heinzer, VAT Slovenija, je svetovalka in predavateljica s področja davka na dodano vrednost. Praktično znanje je več let pridobivala kot davčna svetovalka, je avtorica številnih člankov v strokovnih vestnikih in priročnikih. Usposobljena je tudi za mediatorko v gospodarskih in delovnih sporih.
Nina Klobučarič, VAT Slovenija. Odlikujejo jo večletne izkušnje iz svetovanja na področju DDV in je predavateljica številnih izobraževanj na to temo. Je tudi avtorica številnih člankov vestnika "DDV v poslovni praksi" in člankov v drugih strokovnih publikacijah ter soavtorica knjige Davčna zakonodaja z inovativnimi davčnimi nasveti.

Poslovne priložnost za podjetja na čezmejnem območju:
V okviru Operativnega programa Slovenija – Italija 2007 – 2013 se že drugo leto izvaja standardni projekt PROFILI – Oblikovanje čezmejne platforme storitev za izboljšanje procesov širšega področja gradbenih objektov, katerega vodilni partner je Regione del Veneto. Namen projekta je oživitev gospodarstva na čezmejnem slovensko - italijanskem območju, zlasti pa povečanje zmožnosti integracije gradbenih, inženiring in investicijskih podjetij, boljši čezmejni izmenjavi najboljših znanj, praks in izkušenj, podpora podjetjem pri širjenju sposobnosti načrtovanja, izvajanja in vzdrževanja preko lokalnega območja, poenostavitev in izboljšanje administrativnih postopkov v projektih izgradnje po modelu javno zasebnega partnerstva, tako v korist javnih institucij v javni upravi, kot v korist majhnih in srednjih podjetij ter povečanje števila poslovnih partnerstev med zasebnimi čezmejnimi podjetji.

Udeležba na dogodku je brezplačna, saj poteka v okviru projekta Profili. Projekt sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija - Italija, 2007 - 2013.

Vabljeni: Dogodek je namenjen samostojnim podjetnikom in obrtnikom, podjetnikom iz gradbenega sektorja, inženiring podjetjem, projektantom in javnim ustanovam z namenom predstavitve pogojev in možnosti za večje vključevanje v javna naročila in projekte izgradnje po modelu javno – zasebnega partnerstva na čezmejnem območju Italija-Slovenija.

Več: http://www.profili-ita-slo.eu/, www.gzs.si/zgigm

 

Poglejte tudi: Sodelujte v čezmejnem projektu PROFILI povezanim s projekti izgradnje.


Podjetja in samostojni podjetniki, vas zanima sodelovanje v projektih izgradnje na osnovi javno zasebega partnerstva? Izpolnite NAMERO O SODELOVANJU in jo prinesite na konferenco.

 

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.