Novice


Arhiv: Okrogla miza z diskusijo: Projekt izgradnje po modelu javno zasebnega partnerstva - problemi in rešitve, 14.11.2013 – Portorož, projekt PROFILI

 Poslovne priložnosti za podjetja na čezmejnem območju

V okviru Operativnega programa Slovenija – Italija 2007 – 2013 se že drugo leto izvaja standardni projekt PROFILI – Oblikovanje čezmejne platforme storitev za izboljšanje procesov širšega področja gradbenih objektov, katerega vodilni partner je Regione del Veneto. Namen projekta je oživitev gospodarstva na čezmejnem slovensko - italijanskem območju, zlasti pa povečanje zmožnosti integracije gradbenih, inženiring in investicijskih podjetij, boljši čezmejni izmenjavi najboljših znanj, praks in izkušenj, podpora podjetjem pri širjenju sposobnosti načrtovanja, izvajanja in vzdrževanja preko lokalnega območja, poenostavitev in izboljšanje administrativnih postopkov v projektih izgradnje po modelu javno zasebnega partnerstva, tako v korist javnih institucij v javni upravi, kot v korist majhnih in srednjih podjetij ter povečanje števila poslovnih partnerstev med zasebnimi čezmejnimi podjetji.

VABILO

četrtek, 14.11.2013, 15.30 - 17.30, Kongresni center Portus, Hotel Slovenija, Portorož

OKROGLA MIZA Z DISKUSIJO:
PROJEKT IZGRADNJE PO MODELU JAVNO ZASEBNEGA PARTNERSTVA - PROBLEMI IN REŠITVE

Sodelujejo:
Moderator: Vida Petrovčič
Gosti: Jožka Hegler, Mestna uprava MOL; mag. Jože Renar, Zbornica gradbeništva in IGM GZS; mag. Marjana Lutman, Zavod za gradbeništvo Slovenije; Aleš Avbreht, odvetnik v Odvetniški pisarni Avbreht, Zajc & Partnerji, d.o.o.,  doc. dr. Aleksij Mužina, odvetnik v Odvetniški pisarni Mužina, Žvipelj in partnerji d.o.o. 

IZHODIŠČE:  
Verjetno še edini možni vir za financiranje bodočih javnih projektov je oblikovanje javno-zasebnih partnerstev. Na dogodku bomo zato oblikovali okvir dobrih praks, ki naj bi predstavljal temelj za odločanje v prihodnjih projektih na čezmejnem območju Italija-Slovenija.

PROGRAM:
15.00-15.30: Registracija udeležencev in okrepčilo
15.30-17.30: OKROGLA MIZA Z DISKUSIJO (2. nacionalna fokusna skupina)
17.30-18.30: Mreženje udeležencev in pogovori s slovenskimi in italijanskimi predstavniki projektnih partnerjev vključenih v projekt PROFILI

TISKANO VABILO>>>

Udeležba na dogodku je brezplačna, saj poteka v okviru projekta Profili. Projekt sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija - Italija 2007 - 2013. Simultani prevod okrogle mize v italijanski jezik je zagotovljen.

Dogodek je namenjen podjetnikom iz gradbenega sektorja, projektantom in javnim ustanovam z namenom predstavitve pogojev in možnosti za večje vključevanje v javna naročila in projekte izgradnje po modelu javno – zasebnega partnerstva na čezmejnem območju Italija-Slovenija.

Več: http://www.profili-ita-slo.eu/, www.gzs.si/zgigm, www.zag.si

Organizatorja:

  • Gospodarska zbornica Slovenije, Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala,
  • Zavod za gradbeništvo Slovenije.

Prijave in dodatne informacije:
GZS ZGIGM- Valentina Kuzma: tel. 01 5898 246, zgigm@gzs.si
ZAG-Maja lampe: tel. 01 2804 208, profili@zag.si

Število prostih mest:
max. 100.
Pozor: Dogodek PROFILI je organiziran takoj po zaključku programu 1. dneva dogodka 24. tradicionalni posvet Poslovanje z nepremičninami. Poglej program GZS posveta: http://posvetnepremicnine.gzs.si/slo/program

 

Poglejte tudi: Sodelujte v čezmejnem projektu PROFILI povezanim s projekti izgradnje ali s seboj na okroglo mizo prinesite izpolnjen vprašalnik PROFILI.


Podjetja in samostojni podjetniki, vas zanima sodelovanje v projektih izgradnje na osnovi javno zasebega partnerstva? Izpolnite NAMERO O SODELOVANJU in jo prinesite na konferenco.

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.