Arhiv: Poslovni zajtrk Bangladeš

Poslovno mreženje v okviru dogodka Poslovni zajtrk Bangladeš, ki je v organizaciji GZS, Veleposlaništva ter Konzulata LR Bangladeš potekalo 5. februarja 2018 v Ljubljani, je pritegnilo preko petdeset udeležencev, nedvomno kaže na krepitev interesa slovenske poslovne javnosti za širitev poslovanja z obravnavano državo.

 Hitra urbanizacija Bangladeša, ki si tudi na račun mega infrastrukturnih projektov, digitalizacije države, potenciala mlade populacije do leta 2021 prizadeva preiti iz manjrazvitega v srednje razvito gospodarstvo, prinaša paleto poslovnih priložnosti, tudi za slovensko gospodarstvo, zlasti v sektorjih IKT in energetike (stabilna energetska oskrba, viri primarne energije, obnovljivi viri energije, inteligentna izraba prostora), ravnanja z vodami, odpadki itd. Država je za tuje investitorje zanimiva predvsem zaradi nizke, od 10 do 60 odstotkov cenejše cene delovne sile v industrijskih dejavnostih, cene energentov, davčnih vzpodbud ipd.

 V okviru GZS deluje Slovensko-bangladeški poslovni svet, ki v letošnjem letu pripravlja obisk bangladeških podjetij v Sloveniji. Zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da se aktivnostim poslovnega sveta pridružijo tako, da se predstavijo preko obrazca company profile in ga pošljejo na naslov natasa.turk@gzs.si.

Več o dogodku si lahko ogledate na: https://www.youtube.com/watch?v=z-5eW9pbiS0  

Fotogalerija