POZIV: deljenje izkušenj s trgom javnih naročil na Kitajskem

Evropska komisija je 24. aprila začela svojo prvo preiskavo v okviru mednarodnega instrumenta za javna naročila, orodja, katerega cilj je zagotoviti vzajemni dostop do trgov javnih naročil tretjih držav za gospodarske subjekte v EU.

S 1. majem 2024 začne veljati sporazum o prosti trgovini med Evropsko unijo in Novo Zelandijo

Sporazum o prosti trgovini, ki sta ga sklenili Evropska unija (EU) in Nova Zelandija, je moderen trgovinski sporazum nove generacije. Prinaša oprijemljive gospodarske in okoljske koristi za obe strani.

ODPRTE PRIJAVE za program usposabljanja 'Pripravite se na Japonsko'

Evropsko japonski center za industrijsko sodelovanje (EU-JAPAN CENTRE for Industrial Cooperation) vabi evropska SME podjetja, da se udeležijo teoretičnega in praktičnega usposabljanja na temo japonske poslovne kulture. Namen dvotedenskega programa, ki poteka že od leta 1987 naprej, je izobraževanje menedžerjev in vodilnih delavcev, da poglobljeno spoznajo in razumejo načine in posebnost komunikacijskih in pogajalskih veščin z japonskimi sogovorniki.

Vabilo – srečanja s kitajskimi dobavitelji v Budimpešti

Vabimo vse, ki vas zanima poslovanje s kitajskimi dobavitelji, da se udeležite tradicionalnega Kitajskega sejma blagovnih znamk!

Zagon mreže Indija-Slovenija za znanost, inovacije, tehnologijo in gospodarstvo (SITE) New Delhi, 9. 4. 2024

Veleposlaništvo Republike Slovenije je gostilo dogodek, na katerem je Center za upravljanje in študije rečnega bazena Gangesa (cGanga) na Indijskem tehnološkem inštitutu Kanpur (IIT Kanpur) napovedal ustanovitev mreže Indija Slovenija za znanost, inovacije, tehnologijo in gospodarstvo (SITE).

Na GZS si prizadevamo čim več podjetij vključiti v posle s CERN

Ljubljana, 19. februar 2024 - Slovenija je v postopku nadgradnje statusa pridružene članice CERN-a (Evropska organizacija za jedrske raziskave) v polnopravno članstvo. S tem namenom je slovenske vladne in raziskovalne institucije obiskala delovna skupina iz CERN-a, ki je največji laboratorij za fiziko delcev.

GZS: CERN je priložnost za slovenska podjetja

Slovenija je v postopku nadgradnje statusa pridružene članice CERN-a v polnopravno članstvo. V ta namen je slovenske vladne in raziskovalne institucije obiskala Delovna skupina iz CERN-a. Danes popoldne se bo na GZS poleg njene ekipe, srečala tudi s predstavniki visokotehnoloških podjetij Cosylab, Dewesoft, Instrumentation Technologies in L-TEK.

Novi standardi in zakonske omejitve za uvoz izbranih skupin proizvodov v Egipt

Egipt je nedavno napovedal uvedbo novih standardov in trgovinskih omejitev za uvoz izbranih skupin proizvodov v Egipt.

Arhiv: Sporazum o prosti trgovini s Tajsko - poizvedba o interesu

Evropska unija je v septembru 2023 ponovno obudila pogajanja za sklenitev sporazuma o prosti trgovini s Tajsko, ki so se sicer začela že leta 2013, a so bila nato zaradi vojaškega udara na Tajskem prekinjena.

Arhiv: Tamil Nadu Global Investors Meet 2024 (GIM 2024)​

Dogodek The Global Investors Meet 2024 služi kot platforma za združevanje vodilnih v industriji, podjetij, inovatorjev in oblikovalcev politik po vsem svetu za raziskovanje novih priložnosti za rast v Tamil Nadu.