Regionalna zbornica Gorenjska

Novice


Arhiv: Nova pravila INCOTERMS 2010: Izobraževanje v Kranju

1. januarja 2011 stopijo v veljavo prenovljena pravila INCOTERMS 2010, ki bodo nadomestila dosedanje INCOTERMS 2000.

GZS v oktobru napoveduje ekskluzivno slovensko - angleško izdajo pravil ICC Incoterms 2010 ter izobraževanja (za člane sofinancirano s strani GZS) - o podrobnostih izobraževanj v Kranju vas bomo obveščali sproti.

INCOTERMS® je registrirana blagovna znamka International Chamber of Commerce - The World Business Organization (ICC). Gospodarska zbornica Slovenije je izključna imetnica licence ICC za prevod v slovenski jezik, izdajanje, distribucijo in prodajo slovensko-angleške izdaje INCOTERMS 2010.

Podrobnejše infomacije in naročilnica >>>


Incoterms so trgovinske klavzule, ki se uporabljajo v prodaji blaga in določajo pravice ter obveznosti strank glede izdaje in dobave prodanega blaga. Pravila Incoterms določajo obveznosti pogodbenih strank glede dobave, kot na primer dolžnost carinjenja, dolžnost sklenitve prevozne oziroma zavarovalne pogodbe, stroške v zvezi z dobavo, prehod nevarnosti in načine prevoza, pri katerih se posamezna klavzula lahko uporablja. Njihov namen je zagotoviti vrsto pravil za razlago v trgovini najpogosteje uporabljanih klavzul. S tem se izognemo negotovosti glede različnih razlag teh klavzul v različnih državah.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.